On työssä käyviä isovanhempia, jotka saattaisivat mielellään viettää joulun aikuisten kesken ilman lapsiperhesäpinää.

Joulun alla puhutaan yleensä siitä, kuinka isovanhemmat kisaavat, ketkä saavat lapsenlapset aattona luokseen. Todellisuudessa on olemassa työssäkäyviä isovanhempia, jotka viettävät aivan mielellään joulun aikuisten kesken ilman joulupukkia ja muuta lapsiperhesäpinää.

Jos takana on vuosien lapsiperhejoulut, voi olla ihanaa vaihtelua saada nauttia jouluateria rauhassa, keskustella rauhassa ja avata lahjat rauhalliseen aikuisten tahtiin. Mutta kuinka moni pystyy sanomaan sen aikuisille lapsilleen?

Aikuiset lapset puolestaan haluaisivat ehkä viettää joulun omassa kodissaan ilman aattoillan reissaamista isovanhemmille tai pahimmillaan isovanhemmilta toisille. Mutta he eivät uskalla sanoa sitä, koska pelkäävät, että isovanhemmat loukkaantuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun ei puhuta suoraan, niin kaikki tekevät toisin kuin oikeasti haluaisivat…

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitäs jos?

Hämäläinen

Äitini passasi isäni siskoa ja appivanhempiaan joka joulu koko elämänsä ajan. Meillä oli niin suuri asunto, että vieraat saattoivat olla majoitettuna useamman yön. Isästä oli mukavaa tavata sukulaisiaan. Äiti varmaankin olisi halunnut viettää yhden joulun oman perheensä kesken. Nämä ihmiset tulivat aina valmiiseen jouluun. Nyt olemme "velvoitettuja" järjestämään vanhan tätimme joulua. Ahdistaa jo kesästä lähtien.

Omat lapseni saavat viettää jouluaan miten haluavat. He ovat tervetulleita lapsuuskotiinsa, mutta ymmärrän, jos he haluavat viettää joulunsa toisin. Olemme viettäneet muutaman joulun karussa ulkomailla.

Sukulaiset eivät välttämättä ole se porukka, jonka kanssa halutaan viettää joulua. Luomme uutta traditiota. Kysymme suoraa ja kunnioitamme toisten valinnanvapautta.

Joulunvietossa on todellakin monesti omat haasteensa, kun toiveita on paljon ja eri suuntaisia. Nimimerkki "Hämäläisen" tapa kysyä suoraan ja kunnioittaa toisten valinnanvapautta kuulostaa hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla