Kielo, kissankello, valkovuokko - mikä on sinun suosikkikukkasi? Neulo tai virkkaa se patalappuun väreinä, kuvioina tai muotoina ja osallistu kilpailuun. 

Kilpailu on päättynyt. Voittajat julkaistaan Tampereen messuilla. 

1. Palkinto
Taito Pirkanmaan lankalahjakortti, arvo 150 €.

2. Palkinto
Suuri Käsityö -lehden vuosikerta, arvo 129 €.

3.-10. Palkinto
Kolmen päivän ranneke Suomen Kädentaidot -messuille Tampereelle 17.–19.11.2017.

Näin osallistut: 

Suunnittele ja toteuta Suomen kaunein kukkapatalappu ja lähetä se kisaan 1.10.2017 mennessä osoitteeseen  

Patalappukisa
Suuri Käsityö
PL 100
00040 Sanoma

Kiinnitä patalapun nurjalle puolelle hyvin nimilappusi mahdollisten palkintojen lähettämistä varten. Kerro myös, mikä kukka sinua on inspiroinut patalapun suunnittelussa. Kilpailuun osallistuneet työt esitellään marraskuussa Suomen Kädentaidot -messuilla, ja lahjoitetaan sen jälkeen hyväntekeväisyyteen Punaiselle Ristille. Ohjeet voittajatöihin julkaistaan vuoden 2018 Suuri Käsityö -lehdissä.

 

Onnellisin uusperhe syntyy, jos lapsillakin on hyvä olla.

Avioerotilanteessa ja uuden kumppanin tullessa kuvioihin lasten tulisi olla edelleen isän ja äidin tärkein asia. Onnellisin uusperhe syntyy, jos lapsillakin on hyvä olla.

Lapset tulevat esimerkiksi viereen nukkumaan vain rajallisen ajan. Sitä ei kannata kieltää heiltä. Isällä ja äidillä taas on loppuelämä aikaa uuden kumppaninsa kanssa.

Lapset ovat lapsia ja vain hetken ajan pieniä. Joku on sanonut viisaasti: ”Lapset eivät ole este, ainoastaan hidaste.”

Vkl-isästä täysaikaisäksi

Tasapuolisuus on tärkeintä

Lukijan kirje: Lapsia on ajateltava ensin

Olet oikeassa "Vkl-isästä täysaikaisäksi". Lapsille on parasta, jos suhde molempiin vanhempiin on hyvä ja toimiva. Asiaa auttaa, jos vanhemmatkin tulevat toimeen keskenään. Vaikka joskus se saattaa varsinkin heti avioeron jälkeen olla haastavaa. Kun minä erosin, ystäväni sanoi, että jos toimeen on tultava perusliitossa, niin varsinkin eron jälkeen lasten hyvinvointi vaatii sitä varsinkin. Uusperheessä pärjätään, jos kaikki suostuvat siihen, ettei täyttä tasapäisyyttä pysty millään takaamaan...
Lue kommentti

Kun 40 vuotta häämöttää etulasista, tuntuu, että tässäkö tämä on?

Täytän tänä vuonna 39, ja se tuntuu kauhealta. Vuoden päästä olen siis 40-vuotias, keski-ikäinen. Sitten en voi enää mitenkään ajatella, että olen vielä nuori.

Olen saanut elämältä paljon. Minulla on kiinnostava ammatti, hyvä mies ja kivat lapset, on ystäviä ja läheiset välit sukuun. Kuitenkaan en ole tyytyväinen, vaan huomaan miettiväni vähän väliä elämääni. Kun 40 vuotta häämöttää etulasista, tuntuu, että tässäkö tämä on?

Samalla mietin, että onhan neljänkympin jälkeenkin elämää ja mahdollisuuksia. Mutta en tiedä, mitä uutta haluaisin, ja sekin ahdistaa.

Tuntuu, että jos en osaa päättää, mitä aion vielä tehdä, elämä vain lipuu eteenpäin vuosi vuodelta. Kohta se on ohi, enkä ole elänyt sitä niin täysillä, kuin olisi ollut mahdollista.

Tuuli