Kielo, kissankello, valkovuokko - mikä on sinun suosikkikukkasi? Neulo tai virkkaa se patalappuun väreinä, kuvioina tai muotoina ja osallistu kilpailuun. 

1. Palkinto
Taito Pirkanmaan lankalahjakortti, arvo 150 €.

2. Palkinto
Suuri Käsityö -lehden vuosikerta, arvo 129 €.

3.-10. Palkinto
Kolmen päivän ranneke Suomen Kädentaidot -messuille Tampereelle 17.–19.11.2017.

Näin osallistut: 

Suunnittele ja toteuta Suomen kaunein kukkapatalappu ja lähetä se kisaan 1.10.2017 mennessä osoitteeseen  

Patalappukisa
Suuri Käsityö
PL 100
00040 Sanoma

Kiinnitä patalapun nurjalle puolelle hyvin nimilappusi mahdollisten palkintojen lähettämistä varten. Kerro myös, mikä kukka sinua on inspiroinut patalapun suunnittelussa. Kilpailuun osallistuneet työt esitellään marraskuussa Suomen Kädentaidot -messuilla, ja lahjoitetaan sen jälkeen hyväntekeväisyyteen Punaiselle Ristille. Ohjeet voittajatöihin julkaistaan vuoden 2018 Suuri Käsityö -lehdissä.

 

Minua on alkanut ärsyttää, että vaimo käyttäytyy kuin äiti, joka naputtaa tekemisistäni.

Myönnän, että vyötärölleni on vuosien myötä kertynyt pieni vararengas. Kun tekee pitkää päivää istumatyötä ja viikonloppuna on kaikenlaista muuta, ei sitä ekana lähde puntille tai lenkille, kun viimein voi istahtaa ja olla.

Vaimo on viime vuosina alkanut huomautella vararenkaastani. Hän vahtii syömisiäni ja puuttuu niihin, selittää, ettei leipä tarvitse voita, jos laittaa juustoa. Kylässä hän sihauttelee ja kurtistaa kulmiaan, jos otan hänen mielestään liian ison kakkupalan tai liikaa pitsaa. Joulut ovat hänen suurin silmätikkunsa, enkä viihdy joulupöydässä enää lainkaan, kun vaimo kyttää jokaista suupalaani.

Minua on alkanut ärsyttää, että vaimo käyttäytyy kuin äiti, joka naputtaa tekemisistäni. Tulee uhma, että taatusti en tee niin kuin sanot. Vaikka joskus käy mielessä lähteä lenkille, en lähde, ettei hän ala omahyväisesti ajatella nalkuttamisensa tehoavan.

Tiedän kyllä vararenkaan terveyshaitat, mutta yhä lailla nalkuttava vaimo on terveyshaitta.

Nalkutus on terveysriski

Pullukkako

Lukijan kirje: Vaimo vahtii syömisiäni

Minulla oli isä, joka kyttäsi jokaista suupalaani (vaikka olin jo aikuinen) muistan lopun elämääni sen halveksivan katseen ja huomauttelut, sekä että pitäisi lenkkeillä. Joskus jopa laihduin vähän, mutta se ei hänelle riittänyt. Aina olidi pitänyt pystyä parempaan. Sitten, kun vihdoin isä lakkasi huomauttelemasta painostani aloin laihduttaan. Hänen mielikseen en sitä koskaan tehnyt. En voinut koskaan antaa hänelle sitä kunniaa, että hän pääsee leuhkimaan, se olevan hänen ansiotaan. Olen hänelle...
Lue kommentti

Mikä hauska tarina tai sattumus on jäänyt työpaikalla mieleesi? Kerro meille, me kerromme tarinan lehdessä!

Kaikkien 25.10. mennessä vastanneiden kesken arvotaan kolme syksyn uutuuskirjaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.