Kerro, millaisesta trikoomekosta haaveilet ja osallistu samalla kilpailuun. Arvomme osallistujien kesken Mekkotehdas-bloggaajien äidille ja tyttärelle suunnittelemat mekot, joiden ohjeet löydät maaliskuun Suuri Käsityö -lehdestä. Äidin mekko on kokoa S/M ja tyttären 146 cm.

EDIT: Mekot on nyt arvottu. Naisen mekko lähtee Minnalle Hyvinkäälle ja lapsen mekko Annelle Järvenpäähän.

Yhteystiedot

Osallistuminen edellyttää markkinointiluvan antamista.
Haluan saada tarjouksia tuotteista ja palveluista, uutuuksista ja kilpailuista Sanoma Aikakauslehdiltä ja Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Pelkään, että lapseni perivät suvussani esiintyvän alkoholismin. Miten voin katkaista viinan sukukirouksen?

Suvussani on joka sukupolvessa ainakin yksi alkoholin ongelmakäyttäjä. Isäni on yksi heistä.

Juomisesta ja sen seurauksista kärsii koko perhe ja lähisuku. Perheeseen kehittyy myös salailun kulttuuri, etteivät ulkopuoliset näkisi, millaista meillä on.

Isäni on tuurijuoppo. Hän on kuivilla pitkiä aikoja, mutta kun hän ratkeaa ryyppäämään, rajaa ei löydy, ennen kuin hän on pohjalla. Siinä menevät säästöt ja työpaikat.

Kun muutin kotoa, en juuri näe isääni selvinä kausina, koska silloin hän tekee töitä yötä päivää. Humalassa hän haluaa väkisin tulla meille. Hän on jopa asunut meillä hetken menetettyään asuntonsa.

Kun isäni asui meillä, lapseni näkivät ukkinsa humalassa ja jouduin kertomaan, mistä oli kysymys. En halua lapsilleni sitä piilottelun ja valheiden perimää, missä olen itse kasvanut.

Pelkään, että lapseni perivät ukkinsa alkoholismin ja mietin, miten sen voi ehkäistä? Miten voi katkaista viinan sukukirouksen? En itse nauti alkoholia kuin hyvin harvoin, sillä en halua altistautua minussa piilevälle sukuperimälle.

Onko toivoa

Tipasta tapa

Lukijan kirje: Tuleeko myös lapsistani alkoholisteja?

Olen kertonut lapsilleni että suvussamme on vahva alttius alkoholismiin,että se kannattaa pitää aina mielessä. On suurempi riski jäädä koukkuun. Parhaiten sen välttää kun ei juo alkoholia,tai ei ainakaan yksin tissuttele murheeseen. Oma isäni kuoli alkoholin aiheuttamaan myrkytykseen. Oma alkonkäyttö on todella vähäistä,lähinnä juhlissa pari lasia viiniä muutaman kerran vuodessa.
Lue kommentti

 Haluaisin kuulla edes yhden selviytymistarinan. Miten sinä pääsit eroon narsistista ja selviydyit?

Olen parisuhteessa narsistin kanssa. Narsisti syyllistää, uhriutuu, arvostelee, on mustasukkainen, vihamielinen, katkera, kostonhaluinen, loukkaava, kontrolloiva ja kaavamainen. Hänen keskustelunsa kulkee mykkäkoulusta raivokohtaukseen ja takaisin. Hänen kanssaan mikään asia ei selviä eikä etene.

Miksi ajaudun tällaiseen suhteeseen? Taidan olla jonkinlainen narsistimagneetti: kiltti, herkkä, empaattinen, työssäkäyvä keski- ikäinen nainen.

Miksi kukaan jäisi suhteeseen narsistin kanssa, miettii moni. Syitä on varmaan monia: taloudellinen riippuvuus, häpeä, voimattomuus, pelko.

Minua pidättelee viimeksi mainittu. Haluaisin kuulla edes yhden selviytymistarinan. Miten sinä pääsit eroon narsistista ja selviydyit?

Vain yksi elämä

Kokemuksesta opiksi ottanut

Lukijan kirje: En pääse eroon narsistista

Luin juuri Laura Mannisen kaikki anteeksi-kirjan .Raskasta, mutta valaisevaa luettavaa ,tuhoisasta suhteesta pelastautuminen ei ole helppoa mutta jos voisit ajatella että lopulta teet itseäsi kohtaan oikein katkaisemalla välit ihmiseen, (kokonaan!,) joka ei sinua arvosta eikä osaa empatiaa tuntea.Kannattaa puhua ystäville tai terapeutille -narsistin tekoja ja sanoja ei tule salailla eikä hyväksyä.
Lue kommentti
Mieluummin yksin, kuin kusipää...

Lukijan kirje: En pääse eroon narsistista

Mieheni oli ehkä vain persoonallisuushäiriöinen kusipää, mutta itselle tuli mitta täyteen jatkuvasta valituksesta, joka jatkui niin kauan, että itkin. Sen jälkeen hän syyllisti minua itkemisestä... Viimeinen niitti oli, kun erehtyi pettämään, jota ei tietenkään myöntänyt. Yritti pistää senkin mun piikkiin, että minä olen keksinyt sen päässäni. Nyt olen ehkä välillä yksinäinen, mutta ah, niin onnellinen.
Lue kommentti