Keväällä saa valon lisäksi hullaantua uusista muotivillityksistä. Poimimme catwalkeilta uusimpia tuulahduksia ja muokkasimme niistä arkijärkevää ommeltavaa ja neulottavaa – unohtamatta kuitenkaan pieniä jujuja, jotka tekevät elämästä hauskempaa.

Nämä munat syntyvät sormiväreillä vaikka ilman pensseliä. Hammasharjalla roiskittu kultamaali saa munat säihkymään. 

Tyhjennä ja maalaa munat sormiväreillä yhdessä lasten kanssa ja roiski lopuksi hammasharjalla kultamaalia koristeeksi. Trendikäs kultamaali sopii kauniisti yhteen pastellinsävyisten munien kanssa. Ei haittaa vaikka munia särkyy työn tuoksinassa, maalatut munansirpaleet vain kaunistavat kranssia entisestään. Kaikki tämän kranssin ainekset on hankittu kauppareissulla.

Nämä tarvitset:
- kananmunia
- oksia ja muutama koristelehti
- Narsisseja tai muita kevätkukkia
- rautalankaa 
- kontaktiliimaa 
- vaaleanpunaista ja keltaista vesiliukoista mattamaalia
- kultamaalia
- munanmuotoisia karamellirakeita

Tee ensin koristemunat:

1. Pistä teräväkärkisellä neulalla reikä munan kumpaankin päähän. Puhalla munat tyhjiksi.
2. Maalaa osa munista mattapintaisella vesiliukoisella maalilla käsin pyörittelemällä. Sormivärit tai jämämaalit käyvät hyvin.
3. Maalaa muutama muna kokonaan kultamaalilla.
4. Ei haittaa, jos munia rikkoutuu! Maalaa niiden sisäpuolet mattamaalilla ja ulkopuolet kultamaalilla tai toisinpäin ja käytä kranssin koristeena.
5. Kun maali on kuivunut, voit tehdä osaan munista kultaroiskeita hammasharjan harjasosalla roiskimalla.

 

Näin kokoat kranssin:

1. Kiepauta muutamasta nupullaan olevasta, esimerkiksi koivun oksasta noin 20 cm:n kranssipohja.
2. Pyöritä rautalankaa tai muutta vahvaa lankaa oksanipun ympäri, jotta saat siitä napakan tukirakenteen. Jätä oksien päät sojottamaan.
3. Liimaa kontaktiliimalla munankuoret kiinni pohjaan ja toisiinsa. Liimaa muutama muna kerrallaan ja tue ne yhteen tarvittaessa esimerkiksi teipillä siksi aikaa, kun liima on kuivunut. Liimaa niiden ympärille koloihin  karamellirakeita, jotka peittävät tukirakenteen ja lopuksi maalattuja rikkinäisiä munankuoria.
4. Viimeistele kranssi pujottelemalla kukkia ja muutama vihreä lehti rautalankojen väliin. 
5. Nosta kranssi seinälle tai käytä pöytäkoristeena. Kranssi on kaunis myös ilman kukkia.

Ruttuneule näyttää hauskalta vaikkapa villasukan varressa. Ruttu syntyy, kun poimit aiempien kerrosten silmukoita puikolle ja neulot ne yhteen puikolla olevien silmukoiden kanssa. 

Ruttuneule

Tasona tarvitset 14 jaollisen määräs silmukoita + 11 s. 

Suljettuna neuleena tarvitset 14 jaollisen määrän silmukoita. 

Ruttu: Poimi työn nurjalla puolella  silmukka 7 kerrosta alempaa puikolle ja neulo se yhteen puikolla seuraavana olevan silmukan kanssa. toista yht. 5x. 

Mallikerta: 

Neulo 9 krs sileää. 

Ruttukerros 1: Tasona 3 reunasilmukkaa *5 s ruuttu, 9 s sileää*, toista *-*, 5 s ruttu, 3 reunasilmukkaa. Suljettuna neuleena toista *-*

Neulo 9 krs sileää 

Ruttukerros 2: 10 s sileää,*5 s ruttu, 9 s sileää*, toista *-*, 5 s ruttu, 10 s sileää. Suljettuna neuleena aloita 7 s sileää, toista *-* ja neulo loppuun 2 s sileää. 

Videon sukkien lanka Novita nalle Pelto Timotei.