Kuulutko sinä meihin, jotka näemme saman painajaisunen yhä uudestaan ja uudestaan? Vastaa kyselyymme. Teemme aiheesta juttua.

Joku tai jokin ajaa minua takaa. Se on hahmoton ja pelottava, ja tiedän kohdanneeni sen ennenkin. Pakoon pitäisi päästä, mutta jalat painavat tonnin ja maa on muuttunut upottavaksi liejuksi. Apua!

Toinen kauhun paikka: olen koulussa. Tiedän, että olen saanut päästötodistukseni kauhean monta vuotta sitten, mutta siellä minä olen yhtä kaikki ja matematiikan koe on juuri alkamassa. Kylven kylmässä hiessä. En osaa mitään, en ole yhtään valmistautunut. Apua!

Siinäpä kaksi painajaista, jotka hämmästyttävän moni tunnistaa – kysy vaikka ystäviltäsi. Moni näkee saman kauhu-unen aina vain uudelleen.

Näetkö sinä toistuvasti samaa painajaista? Millainen se on? Oletko huomannut, että se ilmaantuisi uniisi aina tietynlaisessa elämäntilanteessa?

Vastaa alla näkyvään kyselyyn. Teemme aiheesta juttua.

Arvomme vastaajien kesken 15.2.2018 Jutta Gustafsbergin ja Sanna Wikströmin kirjoittaman Tsemppikirjan.

Tsemppikirja kannustaa kuin ystävä

Sanna Wikströmin ja Jutta Gustafsbergin Tsemppikirja - 52 säteilevää ajatusta sinulle (Otava 2018) lupaa olla kuin ystävä, joka muistuttaa elämän valoisammasta puolesta. Sen tavoitteena on kannustaa ja antaa voimaa niinä hetkinä, kun oma usko on vähällä loppua.
Sanna Wikströmin ja Jutta Gustafsbergin Tsemppikirja - 52 säteilevää ajatusta sinulle (Otava 2018) lupaa olla kuin ystävä, joka muistuttaa elämän valoisammasta puolesta. Sen tavoitteena on kannustaa ja antaa voimaa niinä hetkinä, kun oma usko on vähällä loppua.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija