Sunnuntaina koittaa tilaisuutesi päästä syömään herkkuruokia tuntemattomien luokse.

Ensi sunnuntaina 21.8. on Suomen toinen Ravintolapäivä. Se tarkoittaa tapahtumaa, jossa tavalliset ihmiset avaavat keittiönsä, työhuoneensa ja pihansa ravintolaksi yhden päivän ajaksi. Tilaisuutesi päästä syömään kylään tuntemattomien luokse siis.
 
Kahden neliön kokoisessa keittiössä huseerasi kaksi nuorta miestä. Espanjalaiset aromit tuoksuivat kadulle asti ja meitä jonossa seisojia olikin aika liuta, mutta eipä sitä joka viikko pääse vieraiden luo syömään. Ruoka maistui ja ravintola muutti kadunpätkän terassiksi. Lautaset, mukit, aterimet ja servietit kiikutimme kiltisti takaisin miesten työhuoneen roskikseen. Illan tullen katu oli taas hiljainen ja ravintola sulkenut ovensa.
 
Sellainen oli yksi ravintola Ravintolapäivänä toukokuussa Helsingissä. Nyt päivänä aukeaa kymmeniä ravintoloita enemmän kuin ensimmäisellä kerralla ja isojen kaupunkien lisäksi Ravintolapäivä maistuu Lahdessa, Porissa, Vaasassa, Salossa, Seinäjoella, Mikkelissä, Järvenpäässä, Hangossa, Nastolassa, Kuusankoskella, Äänekoskella, Tervakoskella ja Rovaniemellä. Ravintoloita on yhteensä 166.
Tarjolla on muun muassa siskonmakkarakeittoa, burritoja, luomulettuja, bulgarialaista kasvisruokaa ja currya. Hinnat vaihtelevat neljästä eurosta usean kympin menuihin. Monet ravintolat lupaavat ruuan lisäksi myös pelejä, musiikkia tai muuta viihdykettä. Osa ravintolanpitäjistä ohjaa ravintolan tuoton hyväntekeväisyyteen.

Lista ravintoloista löytyy ravintolapaiva.com -sivuilta.
 
Uskallatko lähteä tuntemattomien luo syömään? Vai tuleeko Ravintolapäivä jopa teille kotiin?
 
Teksti: Emmi Oksanen Kuva: Timo Santala

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla