Tänään 18.7. juhlii nimipäiväänsä Riikka. Hänelle tarjoamme ihanaa, marjoilla koristeltua pavlovaa eli marenkikakkua.

Rapea marenkikakku

8 annosta

5 valkuaista
3 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte
2 dl vispikermaa
½ tl jauhettua inkivääriä
ripaus vaniljasokeria
100 g maitosuklaata
 

Piirrä leivinpaperin päälle ruokalautasen avulla pyöreä muotti marenkipohjaa varten. Voitele ympyrä kevyesti ruokaöljyllä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhoa kallistettaessa paikoillaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita perunajauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää varovasti nostellen vaahdon joukkoon.

Lue, mitä mieltä Helsingin Sanomien vt. päätoimittaja Riikka Venäläinen on suhteestaan kehoonsa ja työhönsä. Haastattelu julkaistiin Kodin Kuvalehdessä vuosi sitten naistenviikolla.