Millä kulholla käsi käy vikkelimmin?
Millä kulholla käsi käy vikkelimmin?

Kokeile hauskoja makupoppareita leffaillan iloksi tai kaikenikäisten synttäreillä. Popcorneja voi maustaa lähes loputtomiin erilaisilla suolaisilla tai makeilla höysteillä. Sateenkaaripopparit maistuisivat yksisarvisellekin!

Hämärä laskeutuu olkkariin. Sohvapöytään kannetaan kulhokaupalla hauskoja makupoppareita. Kohta juoni tempaa vastustamattomasti kyytiinsä. 

Parmesaanipopparit kutittelevat ainakin aikuisia makunystyröitä. Sateenkaaripopparit maistuvat ihanasti valkosuklaalta. Ja totta kai korvapuustin kanelinen ja sokerinen maku sopii myös popparikulhoon!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Parmesaanipopparit

4-6 annosta | 10 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 rkl oliiviöljyä

1 dl maissinjyviä

2 rosmariininoksaa

1 luomusitruunan raastettu kuori

1 dl parmesaania raasteena

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Mittaa öljy paksupohjaiseen kattilaan (3 l). Laita levy päälle ja kaada maissinjyvät kattilaan. Kun jyvät alkavat poksahdella, sujauta rosmariininoksat kattilaan ja sulje kansi.

Ravista kattilaa muutaman kerran poksahtelun aikana. Kun poksahtelu hiljenee, siirrä kattila syrjään levyltä.

Pese ja raasta sitruunan kuori. Raasta parmesaani. Poista rosmariinioksat. Kaada popcornit tarjoilukulhoon ja sekoita sitruunan kuori, parmesaani, suola ja pippuri joukkoon.

 

Korvapuustipopparit

4–6 annosta | 10 min

1 pkt voin makuisia mikropopcorneja

25 g voita

2 rkl tummaa siirappia

2 rkl fariinisokeria

2 tl jauhettua kanelia

Valmista popcornit mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.

Mittaa pieneen kattilaan voi, siirappi, sokeri ja kaneli. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi.

Kaada popcornit laakeaan uunivuokaan ja kääntele joukkoon voi-sokeri-kaneliseos.

 

Sateenkaaripopparit

4–6 annosta | 10 min + 10 min

1 pss mikropopcorneja

150 g valkosuklaata

3 eriväristä nestemäistä elintarvikeväriä (Dr Oetker)

nonparelleja

Valmista popcornit mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.

Paloittele suklaa ja sulata se mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Varo polttamasta.

Jaa sula suklaa kolmeen mukiin. Värjää jokainen mukillinen tilkalla elintarvikeväriä niin, että saat kolme eriväristä suklaata.

Kaada popcornit leivinpaperille. Valuta suklaat pikkulusikalla ohuiksi raidoiksi popcornien päälle. Ripottele pinnalle erivärisiä nonparelleja ennen kuin suklaa kovettuu. 

 

Kodin Kuvalehdestä 19/2021 löydät monta ihanaa leffaillan herkuttelureseptiä. Maistuisiko ennen popparibuffettia vaikka helpot sushivoikkarit tai rapea tortillapelti? Voit lukea reseptit ja koko lehden myös Digilehdet-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla