Soosit voi valmistaa kotona etukäteen. Jos kylmälaukkuun mahtuu, tee ne suoraan tarjoiluastioihin. Jos tilaa on niukasti, soosit kulkevat myös pursotinpusseissa. Linkit kuvan ruokiin löytyvät jutun lopusta.
Soosit voi valmistaa kotona etukäteen. Jos kylmälaukkuun mahtuu, tee ne suoraan tarjoiluastioihin. Jos tilaa on niukasti, soosit kulkevat myös pursotinpusseissa. Linkit kuvan ruokiin löytyvät jutun lopusta.

Esivalmistele ruuat kotona ja voit käydä mökillä lähes suoraan ruokapöytään.

Eikö ruuanlaitto mökillä nappaa? Tai meneekö saapuminen myöhäiseksi? KK:n ruokabloggaaja Meri-Tuuli Väntsi antaa kolme vinkkiä, jotka pelastavat mökkiruokailun ainakin osittain.

1. Marinoi valmiiksi ja kuljeta muovipussissa

”Marinoin kotona kaiken valmiiksi, jotta mökillä ei tarvitse säilyttää kaikkia mausteita. Mukaan otan vain ne mausteet, jotka tarvitsen ruuan viimeistelyyn.

Liha kannattaa pakata muovipussiin, jonka saa suljettua tiiviisti. Mökille on turha roudata mukanaan lihojen pakkausroskaa. Muovipussin saa myös puristeltua tosi pieneksi, joten se ei vie kylmälaukussa turhaa tilaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Tulee ihana fiilis, kun valkosipulin tuoksu alkaa tuntua autossa – kohta pääsee grillaamaan!”

Kotona valmiiksi marinoitu liha säästää myös käsien pesulta. Kätevää varsinkin silloin, jos mökillä ei ole lämmintä vettä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso marinadivinkit tästä:


2. Pakkaa kastikkeet pursotinpusseihin – ei enää tiskiä mökillä!

”Pestot ja majoneesit teen myös valmiiksi ja pakkaan ne pursotinpusseihin. Valmistusastioiden peseminen on ainakin meidän mökillä haastavaa.

En myöskään aio viedä mökille sauvasekoitinta, blenderiä tai mitään muita erikoisvälineitä.”

Katso parhaat majoneesit ja salsat tästä:


3. Älä suotta tee salaattia, sillä se ei kestä säilytystä

”Hyvin harvoin vien mökille lehtisalaattia, koska valmiiksi tehty salaatti on jo seuraava päivänä kamalaa. Fetasalaattikin on hyvää vain silloin, kun se on juuri tehty.

Teen etukäteen kaupungissa valtavan rasian tölkkipapusalaattia. Se ei mene miksikään ja paranee jääkaapissa. Papusalaattia voi syödä monta päivää eikä joka aterialle tarvitse tehdä ruokaa.

”Pakastimessani on aina kylmäkalleja valmiina.”

Kasviksia ei voi marinoida, koska ne eivät ime itseensä yhtään mitään raakana. Jos kasviksille haluaa tehdä jotain, ne voi paahtaa ja säilyttää jääkaapissa.”

Lue myös, mikä on Meri-Tuulin paras mökkituliainen, ja mikä salaatti toimii mökillä aina:

Sisältö jatkuu mainoksen alla