Nyt niitä uusia perunoita taas saa! Ruokatoimittaja Riikka Kaila vinkkaa, miten uudet perunat kannattaa keittää.
Uudet perunat ovat alkukesän parasta sesonkiruokaa. Ensimmäiset potut maistuvatkin parhailta ihan vain keitettynä ja tillillä maustettuna. Muista nämä kolme vinkkiä, ja nautit perunoista entistäkin enemmän.
1 Riittävästi suolaa
Lisää hyvin pestyt potut kiehuvaan, merisuolalla ja tillin varsilla maustettuun veteen. Laita suolaa yksi teelusikallinen yhtä vesilitraa kohti.
2 Keitä kokojärjestyksessä
Lisää kattilaan ensin isot, sitten keskikokoiset ja lopuksi pienet perunat.
Keitä 8–15 minuuttia juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois.
Laita kattilan ja kannen väliin keittiöpyyhe ja anna perunoiden kuivahtaa hetki.
3 Kokeile uutta
Uudet perunat voi myös grillata foliopussissa. Pussiin sujautetaan lisäksi voita, silputtuja sipulinvarsia ja mausteita. Näin perunoista tulee hirmuisen maukkaita.