Näin keität uudet perunat parhaan makuisiksi - ruokatoimittaja neuvoo

Nyt niitä uusia perunoita taas saa! Ruokatoimittaja Riikka Kaila vinkkaa, miten uudet perunat kannattaa keittää.

Uudet perunat ovat alkukesän parasta sesonkiruokaa. Ensimmäiset potut maistuvatkin parhailta ihan vain keitettynä ja tillillä maustettuna. Muista nämä kolme vinkkiä, ja nautit perunoista entistäkin enemmän.

1 Riittävästi suolaa

Lisää hyvin pestyt potut kiehuvaan, merisuolalla ja tillin varsilla maustettuun veteen. Laita suolaa yksi teelusikallinen yhtä vesilitraa kohti.

2 Keitä kokojärjestyksessä

Lisää kattilaan ensin isot, sitten keskikokoiset ja lopuksi pienet perunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keitä 8–15 minuuttia juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita kattilan ja kannen väliin keittiöpyyhe ja anna perunoiden kuivahtaa hetki.

3 Kokeile uutta

Uudet perunat voi myös grillata foliopussissa. Pussiin sujautetaan lisäksi voita, silputtuja sipulinvarsia ja mausteita. Näin perunoista tulee hirmuisen maukkaita.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla