Mokkapalakuorrute tekee uuden aluevaltauksen.
Mokkapalakuorrute tekee uuden aluevaltauksen.

Kahvi ja suklaa sopivat upeasti tuttuihin joulumausteisiin. Mokkapalapipareita on pakko päästä maistamaan.

Näinä näpertäjän onnenpäivinä moni miettii, mitä uutta keksisi piparitaikinasta. Mokkapalapipareiden kanssa leipuri pääsee helpolla, sillä ne voi hyvin tehdä valmiista, pakastetusta taikinasta. Mehevä kuorrutus kruunaa herkkuhetken.

Nopeita kerroskeksejä saat, kun sivelet kahden piparin väliin appelsiinituorejuustoa ja päälle mokkapalakuorrutetta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mokkapalapiparit

n. 25 kpl | 40 min + 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

500 g piparkakkutaikinaa

Kuorrutus

50 g voita tai margariinia 

½–¾ dl espressoa tai vahvaa kahvia

5 dl tomusokeria

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

nonparelleja
 

Leivo sydämen muotoiset piparkakut tummasta tai vaaleasta piparkakkutaikinasta. Voit myös käyttää kaupan valmista taikinaa. Täältä löydät perinteisten joulupipareiden ohjeen. 

Sulata voi tai margariini. Valmista kahvijuoma.

Sekoita kulhossa kuorrutteen ainekset. Levitä jokaiselle piparille reilu teelusikallinen kuorrutetta.

Ripottele nonparellit pinnalle pian, ennen kuin kuorrute kovettuu.


Kodin Kuvalehdestä 23/2021 löydät parasta lukemista joulun alle sekä lisää ihania piparkakkuohjeita. Viileä suositus esimerkiksi vadelmaisille piparijäätelöille! Voit lukea lehden myös osoitteesta Digilehdet.fi.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla