
Trendikäs puolikranssi askarrellaan nyt piparikukista ja -lehdistä.
Piparkakkukranssiin tarvitset vain noin 500 grammaa piparkakkutaikinaa, jonka voit hyvin ostaa valmiina.
Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla kukka- ja lehtipipareita. Kukka-, lehti- ja tähtimuotteja saa keittiötarvikeliikkeistä, mutta voit myös piirtää kaavat leivinpaperille.
Leikkaa pohjaksi kranssirengas, jonka halkaisija on noin 18 cm. Voit käyttää apuna kahta kulhoa, joilla painat taikinaan isomman ympyrän ja sen sisälle pienemmän ympyrän. Leikkaa taikina ympyröiden reunoja pitkin.
Paista kranssin osia uunissa 200 asteessa 7–10 minuuttia. Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja sokerikukilla. Anna koristelun kuivua mieluiten yön yli.
Kiinnitä piparit kranssiin sulatetulla sokerilla tai elintarvikeliimalla (esim. Dr Oetker) kuvan mukaisesti. Solmi lopuksi nauha koristeeksi.
Jos jotain menee pieleen, piparisirpaleet maistuvat onneksi aina hyvältä!