Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Punakuorisista tulee suloisin täyte.
Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Punakuorisista tulee suloisin täyte.

Tämä helppo ja herkullinen omenapiirakka ei voi epäonnistua.

Muistat varmaan supersuositun Maisemankahvilan raparperipiirakan, joka on kerännyt ylistystä. Samalla pohjareseptillä onnistuu myös omenapiirakka.

Niin helppoa! Sulata vain rasva ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Pohja on helpoin ikinä – epäonnistumisen vaaraa ei ole. Ainekset vain sekoitetaan, ja taikina on valmis. Tällä kertaa taikinaan ei tosin sekoiteta lainkaan kananmunaa, vaan taikina saa kuohkeutensa pelkästä piimästä ja riittävästä määrästä sokeria. Siksi ainakin ensimmäisellä leipomiskerralla sokeria kannattaa lisätä ohjeen mukaan.

Omenat käytetään piirakassa kuorineen. Ne huuhdellaan, pilkotaan ja asetellaan taikinan päälle. Vielä nopeamman täytteen saa, kun omenat kuutioi ja ripottelee taikinan päälle. Happamat omenat toimivat piirakassa parhaiten. Lisäpotkua piirakkaan saa, jos pinnalle ripottelee hasselpähkinärouhetta ja lorauttaa hieman siirappia.

Piimän voi korvata jugurtilla, rahkalla ja kermaviilillä. Omenamehukin käy piimän korvikkeena.

Pakasta paloina ja sulata pala kerrallaan.

Piirakkaa tulee uunipellillinen, joten jos ei halua syödä piirakkaa koko loppuviikkoa, kannattaa se pakastaa annospaloina. Tämä piirakka säilyy mehevänä myös jääkaapissa monta päivää.

Tee superhelppo omenapiirakka tällä ohjeella: