Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
Soseuta basilikanlehdet. Yhdistä ensin vaahdot varovasti keskenään ja lopuksi basilikasose.
Soseuta basilikanlehdet. Yhdistä ensin vaahdot varovasti keskenään ja lopuksi basilikasose.
Kaada jäädyke isoon, kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai useaan annosvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään yön yli.
Kaada jäädyke isoon, kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai useaan annosvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään yön yli.
Ota jäädyke pakastimesta 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta jäädykeastia reunoja myöten kuumaan veteen pariksi sekunniksi. Kumoa jäädyke työpöydälle kopauttamalla kulho napakasti alustaan.
Ota jäädyke pakastimesta 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta jäädykeastia reunoja myöten kuumaan veteen pariksi sekunniksi. Kumoa jäädyke työpöydälle kopauttamalla kulho napakasti alustaan.
Koristele jäädyke esimerkiksi marjoilla, kermalla, pähkinöillä tai suklaarouheella. Myös lämpimät marjasosekastikkeet tai lämmin suklaakastike maistuvat sen kanssa.
Koristele jäädyke esimerkiksi marjoilla, kermalla, pähkinöillä tai suklaarouheella. Myös lämpimät marjasosekastikkeet tai lämmin suklaakastike maistuvat sen kanssa.

Raikas parfait eli jäädyke on helppo valmistaa pakkaseen hyvissä ajoin. Sen voi tehdä marjojen tai hedelmien lisäksi myös yrteistä.

Basilikajäädyke

2 keltuaista
1½ dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
4 dl kuohu- tai vispikermaa
1 ruukku hienonnettua basilikaa

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
2. Soseuta basilikanlehdet. Yhdistä ensin vaahdot varovasti keskenään ja lopuksi basilikasose.
3. Kaada jäädyke isoon, kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai useaan annosvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään yön yli.
4. Ota jäädyke pakastimesta 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta jäädykeastia reunoja myöten kuumaan veteen pariksi sekunniksi. Kumoa jäädyke työpöydälle kopauttamalla kulho napakasti alustaan.

Näin tarjoat

Koristele jäädyke esimerkiksi marjoilla, kermalla, pähkinöillä tai suklaarouheella. Myös lämpimät marjasosekastikkeet tai lämmin suklaakastike maistuvat sen kanssa.

Vinkki!

  • Ananaksesta syntyy ihastuttava jäädyke, käytä ohjeeseen 2 dl ananasmurskaa.

    Myös erilaiset marjasoseet käyvät hyvin. Jäädykkeet voi jäädyttää muffinipeltiin tai

    eri mallisiin annosmuotteihin.

  • Kokeile erilaisia yrttejä. Esimerkiksi sitruunamelissasta tai mintusta saat hienostuneen ja raikkaan jäädykkeen.