Täytekakku pysyyy koreana, kun muistat muutaman vinkin. Juhlakakku kannattaa valita juhlan luonteen, mutta myös juhlapaikan säilytysmahdollisuuksien mukaan.

Suosi hellepäivänä vispikermaa

Jos juhlapäiväksi sattuu helle, kermakakku ei ole paras mahdollinen valinta. Kun kuitenkin kermaunelma on saatava, suosi vispikermaa. Se kestää lämmintä säätä paremmin kuin kuohukerma. Vispikerma on iskukuumennettu 140 asteessa, jonka vuoksi sen proteiinien nesteensidontakyky on parantunut ja kerma pysyy paremmin vaahtona. Myös vispikerman hieman korkeampi rasvaprosentti, 38 prosenttia, vaikuttaa asiaan. Kuohukerman rasvaprosentti on 35.

Upota kulho jääkylmään veteen

Jos keittiö on kuuma, kerma vispaantuu huonosti. Upota tällöin kulho jääkylmään veteen tiskialtaaseen, ja vaahdota kerma siellä.

Kokeile kuorrutukseen tuorejuustoa

Jos kerman kestävyys epäilyttää, kermalla täytetyn kakun voikin koristella tuorejuustolla tai lisätä kermavaahtoon vähän tuorejuustoa tai rahkaa, jolloin vaahto on tanakampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuivakakku sietää lämmintä

Jos ajattelet vain turvallisuutta, keskity suklaakakkuihin. Suklaakakku ei ole kuumuudelle kovin herkkä. Myös kuorrutetut kuivakakut sietävät lämmintä säätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloita koristelun suunnittelu ajoissa

Jos aloitat koristelun suunnittelun ajoissa, saat tilattua internetistä mitä ihanimpia koristelutarvikkeita. Hyvin varustelluista kaupoista voi ostaa syötäviä, tuoreita kukkia, jotka on pakattu rasioihin.

Suojaa koristekukan varsi foliolla

Jos kaupassa ei ole syötäviä kukkia, etsi myrkyttömiä lajeja kukkakaupasta tai luonnosta. Katkaise varsi parin sentin pituiseksi, kiedo sen ympärille foliota ja työnnä kakkuun.

Maku ratkaisee

Jos et ole tyytyväinen kakkusi ulkonäköön, älä masennu. Kakku on sympaattisin, kun se ei ole liian täydellinen, tehdastuotteen näköinen. Maku ratkaisee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla