Ihan pienet varhaisperunat rakastavat uunissa kypsentämistä.
Ihan pienet varhaisperunat rakastavat uunissa kypsentämistä.

Pienet varhaisperunat saavat täyteläisen maun, kun ne kypsentää kokonaisina uunissa.

Kaupan varhaisperunalaarit houkuttelevat hamuamaan pieniä perunoita pussiin. Harmillisesti pettymys on suuri, kun perunoita pääsee keittämisen jälkeen maistamaan: liian usein perunat ovat vetisiä, väriltään valkoisia ja valitettavan mauttomia. Siksi kypsennän alkukesän perunat kokonaisina uunissa. Silloin meininki ja maku on aivan toinen!

Paahtaminen tuo varhaisperunan maun esiin ja kuoresta tulee ihanan rapsakka. Sisus säilyy pehmeänä, mutta ei lainkaan vetisenä. Valitsen uuniin mahdollisimman pieniä perunoita, jotta voin napata ne suuhun kokonaisina.

Uunissa kypsennetyt perunat ovat myös älyttömän helppoja tehdä: rapsuta kuori pois, siirrä vuokaan, mausta ja kypsennä. Perunoita kannattaa käännellä kypsentämisen aikana, jotta lopputulos on tasainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varhaisperunat uunissa

  • 800 g pieniä varhaisperunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1–2 tl karkeaa, rouhittua suolaa
  • 3–4 tuoretta rosmariininoksaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Pese perunat ja kuivaa hyvin. Laita perunat laidalliseen vuokaan ja sekoita perunoiden joukkoon öljy ja suola. Riivi rosmariininoksista neulaset ja sekoita joukkoon.
  3. Kypsennä uunissa 20–40 minuuttia kunnes kuori on hieman rypistynyt ja perunat ovat kypsiä. Kovin erikokoisia perunoita ei kannata laittaa samaan vuokaan, koska ne kypsyvät eri aikaan.
  4. Sekoita perunoita välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja saavat väriä joka puolelle. Jos haluat perunoihin rapsakan pinnan, pidä niitä lopuksi hetki uunin grillivastuksen alla.
Vierailija

Kuinka kuumassa uunissa? Miten saa perunankuoren jäämään kun uudenperunan pesee?

  • ylös 22
  • alas 6

Hei ja kiitos huomiosta!

Perunat kypsennetään 225 asteisessa uunissa. Lopuksi perunoita kannattaa pitää hetki grillivastuksen alla.

Aivan tuoreista perunoista kuori lähtee ihan rapsuttamalla, jolloin lopputulos on tietysti erilainen eli ei niin kuorekas. Hieman vanhemmissa (ei juuri nostetuissa) varhaisperunoissa kuorta kyllä jää, vaikka perunat peseekin.

Terveisin

Jenni KK:n toimituksesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla