Makuasioista ei voi kiistellä. Siksi voikin korkeintaan hämmästyä siitä, mitä kaikkea ihmiset haluavat yhdistää ruokiinsa. Ja kokeilla itse!

Suolaisen ja makean yhdistäminen on ollut jo pitkään jonkinmoista muotia, mutta kotioloissa se on kautta aikojen herättänyt hämmennystä – ja toisaalta suuria intohimoja. Eräs KK:n lukijoista kertoo, että hänen suosikkiyhdistelmänsä on viipaloitu banaani tai omena ruisleivän päällä. Myös keitetyn perunan viipaleet kuulemma sopivat ruisleivälle.

Kahvipöydässäkin on nähty vaikka millaisia yhdistelmiä.

”Isän mielestä kahvi maistui paremmalta, kun siihen ripotteli Aromat-suolaa”, muuan nainen muistelee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pullan syömiseen liittyy muitakin tapoja kuin sen uittaminen kahvikupissa. Eräs lukijoistamme kertoo isoisästään, jonka suurinta herkkua oli meetwursti voidellun pullasiivun päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Sitä syötiin aamupalaksi, iltapalaksi ja välipalaksi.”

Kummat kuohut

Lasten mielikuvituksella ei ole rajoja, joten erikoiset ruokayhdistelmät syntyvät heiltä suit sait. Moni varmaan muistaa, miten synttäreillä pudoteltiin jäätelöä limsalasiin ja saatiin aikaan hassunhauskaa kuohumista. Toisissa perheissä jäätelöön on kuulemma yhdistetty ranskalaisia perunoita.

”Omien lasteni suosikki on pinaattiletut ja mansikkahillo. Itse pidän outona enkä syö”, keski-ikäinen nainen kertoo.

”Sipsejä kannattaa dipata suklaavanukkaaseen. Niin hyvää!”

Huvipuistoissa syödään hattaraa ja popcornia, mutta kekseliäs yhdistää nekin.

”Lasteni mielestä paras huvipuistoherkku on sellainen, että sekoitetaan popcorneja hattaraan.”

Juhlissakin oppii outoja asioita.

”Sipsejä kannattaa dipata suklaavanukkaaseen. Niin hyvää! Opin reseptin ensimmäisen kesätyöpaikkani juhlissa. Ihmetytti, mutta toimi.”

Kerro kommenttikentässä, millaisia erikoisia makuyhdistelmiä sinä tiedät tai käytät! Kommentteja 30.7. mennessä jättäneiden kesken arvotaan raaputuskirja Salainen meri. Jos haluat osallistua arvontaan, kirjoita myös alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi.

KK

Perus sipsit maitosuklaa vanukkaaseen dipattuna, ranskalaiset jäätelöön, suklaapala jauhelihapihvin sisälle, kermavaahtoa grillimakkaraan tai hernekeittoon... onhan näitä tullut kokeiltua. Hyviä yhdistelmiä. Nachot jugurttiin dipattuna tai sourcream & onion sipsit ja lasi maitoa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla