Omena-kanelimuffinit

noin 16 kpl

1½ dl ranskankermaa
¾ dl rypsiöljyä
1 iso muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl vaaleaa muscovado- tai fariinisokeria
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa

Omena-kanelitäyte
1 omena
¾ dl vaaleaa muscovado- tai fariinisokeria
¾ dl pekaanipähkinärouhetta
1 tl kanelia
1 rkl sulatettua voita
 

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Tee ensin täyte. Kuori ja kuutioi omena pieniksi paloiksi. Sekoita omenakuutioiden joukkoon loput täytteen aineet.
2. Vatkaa ranskankerma, öljy ja muna vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja suola keskenään. Yhdistä seos öljy-munaseokseen.
Lusikoi muffinivuoat 2/3 täyteen taikinaa. Jaa omena-kanelitäyte muffinien päälle.
4. Paista muffineita uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla