Kesää kelpaa juhlia helpolla raparperipiirakalla ja tuoreilla mansikoilla.
Kesää kelpaa juhlia helpolla raparperipiirakalla ja tuoreilla mansikoilla.

Ihanaa, raparperi ja mansikat ovat taas täällä, vaniljaisen piirakan päällä!

Pehmeän vaniljainen juustokakkutäyte ja tuoreet, makeat mansikat kruunaavat raparperipiirakan juhlakuntoon.

Ohje on vastustamattoman helppo, sillä edes sähkövatkainta ei tarvitse kaivaa kaapista. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Raparperi-mansikkapiiras

8–12 palaa | 40 min + 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

100 g voita

¾ dl sokeria

1 muna

2½ dl vehnäjauhoja

¾ dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

Täyte

400 g raparperinvarsia

½ l tuoreita mansikoita

1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

¾ dl sokeria

1 muna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi.

Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita jauhot taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Kuori ja viipaloi raparperi noin 6 sentin tangoiksi. Paksuimmat varret kannattaa halkaista pitkittäin ja leikata vielä halkaistut kahteen osaan. Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat.

Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon kerma, sokeri ja muna.

Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Kaada vaniljakerma päälle. Asettele raparperit ja puolet mansikoista pinnalle.

Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä.

Koristele lopuilla mansikoilla.

Kodin Kuvalehdestä 12/2023 löydät runsaasti muitakin kesäisiä reseptejä eli kaiken, mitä tarvitset helppoon juhannuksen juhlapöytään. Tomaatti-mozzarellapasta maistuu kaikille vauvasta vaariin, ja itse tehty sitruunalimu on mainion raikas janojuoma. Voit lukea jutun myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla