Piparijäätelön kastikkeeksi voit keittää raikkaan karpalokiisselin. Kiisseli maistuu myös joulupuuron kanssa.
Piparijäätelön kastikkeeksi voit keittää raikkaan karpalokiisselin. Kiisseli maistuu myös joulupuuron kanssa.

Lupaus aattoillan ihanasta rauhasta: jälkkäri odottaa valmiina pakastimessa. Helppo piparkakkujäätelö on 20 minuutissa valmis pakastimeen.

Helpon ja nopean joulujätskin voit valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin etukäteen. Sen vatkaaminen vie vain hetken ja jäätyminen viitisen tuntia. 

Valmistusaineetkin ovat yksinkertaiset. Tarvitset vain ison kermapurkin, tölkin kondensoitua maitoa, vähän suklaata ja valmiita pipareita. Herkusta tulee gluteeniton, kun vaihdat piparkakut gluteenittomiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Piparkakkujäätelö

6 annosta | 20 min + 5 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla

8–10 piparia

100 g tummaa suklaata

5 dl vispikermaa

1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa

½ dl leivontasiirappia

1 tl piparkakkumaustetta

¼ tl suolaa
 

Rouhi piparit ja suklaa.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito, siirappi, piparkakkumauste ja suola.

Kaada kolmannes vaahdosta reilun litran vetoiseen korkeareunaiseen vuokaan. Murustele pinnalle pipareita ja suklaata. Jatka samoin kolme kerrosta.

Pingota vuoan päälle tuorekelmu tai folio. Pakasta jäätelöä vähintään viisi tuntia.

Tarjoa jäätelö karpalokiisselin kanssa tai syö sellaisenaan.

 

Kodin kuvalehdestä 24/2023 saat tämän vaivattoman jälkkärin lisäksi ratkaisut myös kaikkiin muihin joulun ruokapulmiin. (Jopa siihen, jos nuorison tekee mieli syödä vain pitsaa ja sipsejä!) Tilaajana voit lukea komean joululehden myös täältä. Jos et ole vielä tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla