Jouluglögi maistuu nyt hillalta ja omenalta.
Jouluglögi maistuu nyt hillalta ja omenalta.

Kesän loistava hillasato näkyy myös joulun juhlapöydissä. Kauden ihanin lämmin juoma maistuu hillalta, omenalta, kanelilta ja mantelilta. 

Pikkujoulut ja aattojuhlat ovat ehkä tänä vuonna hiljaisemmat kuin ennen, mutta glögi maistuu onneksi paremmalta kuin koskaan.

Tarjoile hillaglögiä vaikkapa jouluateriaa odotellessa, ennen kuin vatsa alkaa kurnia, tai lämmitä annos aaton peli-illan iloksi. Juhli etäpikkujouluja tai pakkaa termospullo talviretkelle. Mukillinen hillaglögiä lämmittää varpaisiin saakka. 

Halutessasi voit terästää aikuisten juoman tilkalla viskiä tai jaloviinaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hillaglögi

4 annosta | 20 min

1½ l omenamehua

3 dl pakastettuja lakkoja eli hilloja

4 rosmariinin oksaa

2 kanelitankoa

6 neilikkaa

1 tähtianis

½ dl manteleita

LISÄÄ omenamehu ja 2 dl marjoja kattilaan. Lisää joukkoon kaksi rosmariinin oksaa, kanelitangot, neilikat ja tähtianis. Hauduta 20 minuuttia.

SIIVILÖI glögi. Jaa lusikalla laseihin loput lakat, rosmariinin oksat ja manteleita. Kaada lämmin glögi päälle.

Vinkki! Voit terästää juomat aikuiseen makuun tilkalla viskiä tai jaloviinaa.

 

Muut hyvät juomavinkit sekä kaikki reseptit, jotka tarvitset joulun juhlapöytään, saat Kodin Kuvalehdestä 24/20. Kokeile vaikka jouluista nyhtöpossua eli mehevintä kinkkua, jota olet koskaan maistanut. Leivo hilloista jälkkäriksi myös suloiset kinuskileivokset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla