6–8 annosta

3 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta- tai vaniljajogurttia
¾ dl minttu-rosmariinihyytelöä (Mackays)
50 g maito- tai tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
6–8 kpl kaurakeksiä

---


1. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, jogurtti, minttuhyytelö, hienoksi rouhittu suklaa ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi.

2. Jaa seos kylmällä vedellä huuhdottuihin silikonisiin annosvuokiin tai kumoa yhteen isoon jäädykevuokaan. Ripottele pintaan pieniksi muruiksi rouhitut keksit. Peitä ja jäädytä pakastimessa yön yli.

3. Nosta lämpimään 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele annokset suklaarouheella.

Teksti Marja Samuli, kuva Jukka Rapo