3 dl hyytelöä
½ dl vettä
1 kanelitanko
1½ dl hillo-marmeladisokeria
3 dl (200 g) karpaloita

---

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kanelitankoa muutama minuutti. Poista kaneli ja sekoita joukkoon sokeri.

2. Kun sokeri on sulanut, lisää (jäiset) karpalot. Kiehauta sekoittamatta ja keitä 5 minuuttia. Ravista kattilaa välillä kevyesti, jotta saat ainekset sekaisin.

3. Kuori pinnalle mahdollisesti syntynyt vaahto pois ja lusikoi hyytelö kuumennettuun lasipurkkiin. Sulje purkki ja anna hyytelön jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

4. Tarjoa hyytelöä juustojen seurana, paistetun broilerin tai kalkkunan lisukkeena tai käytä riistakastikkeen maustamiseen.

Vinkki!  Saat kirkasta, sileää hyytelöä näin: Keitä vettä, kanelitankoa ja karpaloita noin 10 minuuttia. Siivilöi mehu ja sekoita siihen sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hyytelö kuumaan purkkiin. Sulje purkki ja säilytä viileässä.

Teksti Virpi Tissari, kuva Sami Repo