Kurpitsajälkiruoka on mahtava eväs talviselle retkelle

Mausteinen kurpitsasose ja vaniljavanukas täydentävät ihanasti toisiaan. Purkkiin koottu jälkiruoka säilyy hyvänä pari tuntia.

Kurpitsa-vanilja-kerrosherkku

neljälle 

1 myskikurpitsa tai 1–2 dl valmista kurpitsasosetta

ripaus suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ tl kanelia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 rkl hunajaa

ripaus muskottipähkinää

ripaus vaniljaa

¼ tl neilikkaa

1 dl vaniljavanukasta

1 dl rapeaa mysliä 

Kuori, pilko ja keitä kurpitsapalat kattilassa niukassa vedessä pehmeiksi. Jäähdytä hetki.

Soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Mausta sose.

Kokoa jälkiruoka kerroksittain neljään noin desilitran vetoiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Laita pohjalle mysliä, sen päälle vanukaskerros, sitten mysliä ja kurpitsasosetta. Tee päällimmäinen kerros myslistä.

Tee jälkiruoka korkeintaan kaksi tuntia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla