
Makeisilla leikittelevät leivonnaiset ovat takuuvarma hitti. Koukuttava Daimin maku syntyy omatekoisesta mantelikrokantista ja maitosuklaasta.
Lempikarkit inspiroivat herkkusuuta ja leipuria. Voit jäljitellä suosikkisuklaapatukan makua leivonnaisessa tai nakata karkkipäivänamit suoraan taikinaan. Molempi parempi!
Voit tarjota Daim-ruudut sellaisenaan tai pyörittele raikastukseksi jäisiä puolukoita tomusokerissa.
Daim-ruudut
24 palaa | 50 min + 2 tuntia
200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mantelikrokantti
150 g voita
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
3 dl mantelilastuja
Lisäksi
300 g maitosuklaata
(jäisiä puolukoita, tomusokeria)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan (n. 35 cm x 25 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Mittaa voi, sokeri ja siirappi kattilaan. Murskaa mantelilastuja kevyesti käsin painelemalla ja lisää sitten kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu selvästi. Kaada mantelikrokantti jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi, kunnes krokantti kovettuu.
Paloittele ja sulata maitosuklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa mantelikrokantin päälle. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin tunniksi.
Leikkaa levystä pieniä ruutuja.
Huomio sokerihiiri! Kodin Kuvalehdestä 5/2023 löydät lisää herkullisia karkkileivontaohjeita vadelma-vaahtokarkkikakusta Pätkis-mutakakkuun. Voit lukea lehden myös Digilehdet.fi-palvelusta. Jos et vielä ole digitilaaja, tee tilaus täältä.