Ravintoloitsija Henri Alen on innokas twiittaaja. Tämä ohje tyhjensi kauppojen tomaattimurskahyllyt.

Muttisoosi

1 purkki Mutti-tomaattimurskaa, tai muuta ”hyvänmerkkistä” murskaa.

1 pieni sipuli

2 valkosipulin kynttä

0,6 dl oliiviöljyä

0,5 tl sokeria

0,5 dl punaviiniä

(halutessasi appelsiinin kuorta)

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Näin rakennat makeuden.

Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu...

Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Sekoittele koko ajan.

Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

(Jos hifistelet, lisää kaksi kuorimaveitsellä tehtyä palaa appelsiinin kuorta. Niitä ei syödä, vaan ne antavat vain makua.)

Mausta rohkeasti basilikalla, timjamilla tai muulla lempiyrtilläsi.

Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin.