
Pääsiäisen ihanimpien korvapuustien täytteessä makuhermoja hemmottelevat sitruuna ja vanilja.
Pitkät juhlapyhät ovat leipurin parasta aikaa, sillä pullapaakarilla ei saa olla kiire.
Riittävä vaivaus parantaa taikinan sitkoa, ja rauhassa nostatettu pullataikina takaa pehmeät ja herkulliset juhlapuustit. Näillä ohjeilla onnistut aina!
Syömäpuikolla painamalla saat pulliin uuden kukkamaisen muodon. Lopputulos on aina pieni yllätys, mutta sehän tekee pullista vain hauskempia.
Sitruuna-vaniljapuustit
24 pullaa | 2 tuntia
½ l maitoa
1 palahiiva
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
150 g voita tai margariinia
n. 13 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 prk vaniljakreemiä (Valio)
1 sitruuna
½ dl sokeria
Lisäksi
1 muna
1 dl raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Sulata rasva.
Alusta jauhot vähitellen taikinan joukkoon yleiskoneessa tai vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuutin ajan. Lisää hieman jäähtynyt rasva parissa erässä. Riittävä vaivaus parantaa taikinan sitkoa.
Ripottele päälle jauhoja. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa pois ilmakuplat ja jaa taikina kahtia. Kauli paloista suorakaiteen muotoiset levyt.
Notkista vaniljakreemi. Pese ja raasta sitruunan kuori kreemin joukkoon. Levitä täyte levyille. Ripottele päälle sokeria.
Kääri levyt tiukoiksi rulliksi. Leikkaa rullat 5 sentin paloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Painele kiekoista perinteiset korvapuustit tai muotoile kukkapuustit painamalla rullaa syömäpuikolla pituus- ja poikkisuuntaan. Jos taikina alkaa tarttua syömäpuikkoon, pyörittele puikko jauhoissa.
Nostata pullia liinan alla noin 15 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista noin 10 minuuttia.
Lisää ihania pääsiäisruokia löydät Kodin Kuvalehdestä 7/2023. Aloita aamu sydämellisillä lohileivillä, herkuttele lounaaksi tomaatti-mozzarellapiiras ja illalla mehevät lammaskoftat ja yrttipastaa. Voit lukea jutun myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.