Vegaaninen suklaamoussekakku on niin herkullista, että sitä kannattaa tehdä koko porukalle.
Vegaaninen suklaamoussekakku on niin herkullista, että sitä kannattaa tehdä koko porukalle.

Nyt jos koskaan on hyvä syy sekoittaa taikina ja koristaa kakku kauneimmilla kukkasilla. Jokainen meistä on herkkuhetkensä ansainnut.

Vegaaninen suklaamoussekakku on aika täydellinen juhlaherkku. Se onnistuu takuuvarmasti ja sopii myös vegaaniruokavalioon. Sen voi leipoa hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan juhlia ja sen koristelu upeaksi käy käden käänteessä. Ennen kaikkea kakku maistuu taivaallisen hyvältä!

Puoli tuntia ennen juhlia voit nostaa kakun pakastimesta pöytään, ja hiljalleen pehmenevä kakku säilyy kauniina koko juhlien ajan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suklaamoussekakku

12 palaa | 30 min + 6 tuntia | vegaaninen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 pkt (á 154 g) Oreo-suklaakeksejä

50 g maidotonta margariinia

Täyte

100 g maidotonta tummaa

suklaata (esim. Fazer Pure Dark)

2 prk (á 250 ml) vaahtoutuvaa kaura-kaakaokastiketta (esim. Fazer Aito)

2 prk (á 150 g) kauratuorelevitettä (esim. Oatly)

½ dl sokeria

½ tl suolaa

Koristeluun

syötäviä kukkia

tai tuoreita vadelmia

 

Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle.

Laita keksit ja margariini monitoimikoneeseen. Jauha ainekset muruksi. Voit myös laittaa keksit pussiin ja murskata ne pussin läpi kaulimella. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviisti.

Paloittele suklaa. Sulata se matalalla lämmöllä mikrossa tai kattilassa.

Vatkaa kaura-kaakaokastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa, kauratuorelevite, sokeri ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Lusikoi täyte kakkuvuokaan.

Peitä vuoka foliolla ja nosta se pakastimeen kohmettumaan yön yli. Nosta kakku tarjolle 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kukilla tai tuoreilla vadelmilla.

 

Jos suklaamoussekakku ei riitä taltuttamaan makeannälkää, Kodin Kuvalehdessä 10/2021 on monta muutakin ihanaa juhlaherkkua. Komean täytekakun kerroksiin on kietaistu itse hillottua mustikkaa, ja korvapuusti kiertyy vaihteeksi meheväksi kääretortuksi. Herkullinen ananas-marenkikakku taas valmistuu helposti pellillä isollekin porukalle. Löydät reseptit myös digilehdestä!

Nam, näyttääpä hyvältä! Jos syöjissä ei ole vegaaneja tai maitoallergisia, voi varmaan käyttää myös maitotuotteita kaurapohjaisten tilalla (tavallista margariinia/voita, tavallista tuorejuustoa jne)?

Vierailija

Anders kirjoitti:
Oreokeksin sisällä oleva täyte ei ole vegaaninen..tekee oireita maitoproteiiniallergikolle...nyt olkaa tarkkana näissä ohjeissa🤢🤢

Oreo-keksin ainekset: vehnäjauho, sokeri, palmuöljy, rapsiöljy, vähärasvainen kaakaojauhe 4,5 %, vehnätärkkelys, glukoosi-fruktoosi siirappi, nostatusaineet (kaliumkarbonaatit, ammoniumkarbonaatit, natriumkarbonaatit), suola, emulgointiaineet (soijalesitiini, auringonkukkalesitiini), aromi. Saattaa sisältää maitoa.

Saattaa sisältää maitoa tarkoittaa, että samassa tilassa on käsitelty maitoa, jos siitä saa oireita, niin on kyllä todella todella herkkä tai sitten se on psykosomaattista. Veikkaan jälkimmäistä ja Oreo-keksit ovat vegaanisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla