
Pähkinäinen maa-artisokka yllättää mehevässä paistoksessa.
Sieltä ne taas saapuvat, syksyn satokauden antimet! Testaa koukuttavan hyvää maa-artisokkapaistosta, joka on kuorrutettu juustoraastekerroksella. Paistoksen tekemiseen menee vain reilu vartti, jonka jälkeen mukulat kypsyvät uunissa tunnin. Saat vuoasta myös helposti vegaanisen, kun vaihdat ruokakerman kaurakermaan ja juustoraasteen vegaaniseen juustoon.
Maa-artisokkapaistos
6 annosta | 20 min + 1 t paistoaikaa
1 kg maa-artisokkaa
4 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2½ dl ruokakermaa
1½ tl kuivattua oreganoa
½ tl mustapippuria rouheena
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
persiljaa hienonnettuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pese maa-artisokat huolella juuresharjalla. Jos saat harjattua mullat pois, maa-artisokkia ei tarvitse kuoria. Lohko mukulat.
Kuori ja lohko sipulit, myös sipulinvarsia voi pilkkoa joukkoon. Pilko valkosipuli. Laita maa-artisokat ja sipulit uunivuokaan.
Kiehauta vesi. Liota joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää ruokakerma, oregano, rouhittu mustapippuri ja suola. Kaada liemi uunivuokaan.
Kypsennä paistosta uunissa 45 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.
Hienonna pinnalle persiljaa.
Lisää helppoja reseptejä syksyn satokauden herkuista Kodin Kuvalehdessä 16/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.