
Aina kun laulaja Anna Hanski kokkaa vierailleen mausteista kanasalaattiaan, kulho tyhjenee hetkessä ja kaikki haluavat reseptin itselleen. ”Se on täydellinen ruoka sekä arkeen että juhlaan.”
Anna Hanskin intialaisittain maustettu kanasalaatti on juhlien noutopöydän tähti. Joka kerta, kun Anna kokkaa sitä vierailleen, kulho tyhjenee hetkessä, ja kaikki haluavat reseptin itselleen. Plussaa on se, että kaikki tarvittavat ainekset löytyvät lähikaupasta.
”Resepti näyttää paperilla vaativalta, ja salaatti on valmiina upean näköinen, mutta sen valmistaminen vie vain vartin. Siksi se on täydellinen ruoka sekä arkeen että juhlaan.”
Anna rakastaa kokkaamista ja tykkää kutsua ihmisiä kotiinsa syömään. Hänen mielestään suomalaisilla on aivan liian korkea kynnys pyytää ihmisiä kylään.
”Ajatellaan, että pitää siivota huusholli lattiasta kattoon ja kokata kolmen ruokalajin illallinen. Vieraita ei todennäköisesti kiinnosta pätkääkään, ovatko kaappisi ojennuksessa. Yhdessäolo on se juttu.”
Annalla on tapana pyytää vieraita kylään arkena syömään kotiruokaa, vaikkapa siskonmakkarakeittoa. Hän ihailee italialaista ruokakulttuuria, jossa ruokapöytään kokoonnutaan isolla porukalla. Ruokaa on paljon, se on sopivan simppeliä ja aina erittäin herkullista.
”Valmistimme salaattia ensimmäistä kertaa yhdessä ystäväni kanssa. Siitä tuli niin hyvää, että söimme kahdestaan viidelle hengelle tarkoitetun annoksen.”
Mausteilla on iso rooli Annan keittiössä. Hän on kantanut erilaisia mausteita kotiin ulkomaanreissuiltaan. Juuri kekseliäät mausteet saivat Annan ihastumaan kanasalaattireseptiin, jonka hän löysi vuosia sitten Jamie Oliverin keittokirjasta.
”Valmistimme salaattia ensimmäistä kertaa yhdessä ystäväni kanssa. Siitä tuli niin hyvää, että söimme kahdestaan viidelle hengelle tarkoitetun annoksen.”
Kanasalaatti intialaisittain
neljälle | 15–20 min
noin 500 g broilerin rintafileetä
1 rkl tikka masala -currytahnaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
8 herkkusientä
1 rkl öljyä
Linssiseos
3 kevätsipulia
1 punainen chili
8 kirsikkatomaattia
250 g käyttövalmiita linssejä
1 rkl oliiviöljyä
1½ tl sinapinsiemeniä
ripaus mustapippuria
1½ rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
Mango-jogurttikastike
1 ruukku korianteria
1 sitruunan mehu
4 rkl maustamatonta jogurttia
½ dl cashewpähkinöitä
1½ rkl mangochutneyta
1 tl kurkumaa
Lisäksi
naanleipää
½ kurkku
1 porkkana
1 ps babypinaattia
1 rasia vuonankaalia
½ pkt (100 g) fetajuustoa
1 sitruuna
Hiero fileisiin maustetahna, suola ja pippuri. Nuiji ne ohuemmiksi leivinpaperin välissä. Puolita sienet.
Paista kanat kypsiksi pannulla öljyssä ja lisää sienet paistamisen loppuvaiheessa.
Pilko kevätsipulit ja chili. Puolita tomaatit. Valuta ja huuhtele linssit.
Lisää pannulle öljy, sinapinsiemenet, sipulit ja puolet chilistä. Paista muutama minuutti. Lisää joukkoon linssit, tomaatit, pippuri, punaviinietikka ja suola. Sekoita hetki.
Irrota korianterista lehdet ja laita sivuun koristelua varten. Purista sitruunasta mehu. Lisää tehosekoittimen kulhoon korianterin varret ja muut kastikkeen ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä naanleipä pannulla. Suikaloi kurkku ja porkkana. Viipaloi kana ja naanleipä.
Asettele pinaatti ja vuonankaali tarjoiluvadille. Lisää päälle linssiseos, kurkku, porkkana, sienet, kana, naanleipä, chili ja murennettu feta. Lusikoi päälle kastike ja viimeistele sitruunalohkoilla ja korianterilla.
Lue lisää Anna Hanskin bravuureista ja ruokamuistoista numerosta 4/2022. Tilaajana näet sen myös digilehdestä.