Anna Hanski panostaa ruuan esillepanoon, vaikka kokkaisi vain itselleen.
Anna Hanski panostaa ruuan esillepanoon, vaikka kokkaisi vain itselleen.

Aina kun laulaja Anna Hanski kokkaa vierailleen mausteista kanasalaattiaan, kulho tyhjenee hetkessä ja kaikki haluavat reseptin itselleen. ”Se on täydellinen ruoka sekä arkeen että juhlaan.”

Anna Hanskin intialaisittain maustettu kanasalaatti on juhlien noutopöydän tähti. Joka kerta, kun Anna kokkaa sitä vierailleen, kulho tyhjenee hetkessä, ja kaikki haluavat reseptin itselleen. Plussaa on se, että kaikki tarvittavat ainekset löytyvät lähikaupasta.

”Resepti näyttää paperilla vaativalta, ja salaatti on valmiina upean näköinen, mutta sen valmistaminen vie vain vartin. Siksi se on täydellinen ruoka sekä arkeen että juhlaan.”

Anna rakastaa kokkaamista ja tykkää kutsua ihmisiä kotiinsa syömään. Hänen mielestään suomalaisilla on aivan liian korkea kynnys pyytää ihmisiä kylään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Ajatellaan, että pitää siivota huusholli lattiasta kattoon ja kokata kolmen ruokalajin illallinen. Vieraita ei todennäköisesti kiinnosta pätkääkään, ovatko kaappisi ojennuksessa. Yhdessäolo on se juttu.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Annalla on tapana pyytää vieraita kylään arkena syömään kotiruokaa, vaikkapa siskonmakkarakeittoa. Hän ihailee italialaista ruokakulttuuria, jossa ruokapöytään kokoonnutaan isolla porukalla. Ruokaa on paljon, se on sopivan simppeliä ja aina erittäin herkullista.

”Valmistimme salaattia ensimmäistä kertaa yhdessä ystäväni kanssa. Siitä tuli niin hyvää, että söimme kahdestaan viidelle hengelle tarkoitetun annoksen.”

Mausteilla on iso rooli Annan keittiössä. Hän on kantanut erilaisia mausteita kotiin ulkomaanreissuiltaan. Juuri kekseliäät mausteet saivat Annan ihastumaan kanasalaattireseptiin, jonka hän löysi vuosia sitten Jamie Oliverin keittokirjasta.

”Valmistimme salaattia ensimmäistä kertaa yhdessä ystäväni kanssa. Siitä tuli niin hyvää, että söimme kahdestaan viidelle hengelle tarkoitetun annoksen.”

Kanasalaatti intialaisittain

neljälle | 15–20 min

noin 500 g broilerin rintafileetä

1 rkl tikka masala -currytahnaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

8 herkkusientä

1 rkl öljyä

Linssiseos

3 kevätsipulia

1 punainen chili

8 kirsikkatomaattia

250 g käyttövalmiita linssejä

1 rkl oliiviöljyä

1½ tl sinapinsiemeniä

ripaus mustapippuria

1½ rkl punaviinietikkaa

½ tl suolaa

Mango-jogurttikastike

1 ruukku korianteria

1 sitruunan mehu

4 rkl maustamatonta jogurttia

½ dl cashewpähkinöitä

1½ rkl mangochutneyta

1 tl kurkumaa

Lisäksi

naanleipää

½ kurkku

1 porkkana

1 ps babypinaattia

1 rasia vuonankaalia

½ pkt (100 g) fetajuustoa

1 sitruuna

Hiero fileisiin maustetahna, suola ja pippuri. Nuiji ne ohuemmiksi leivinpaperin välissä. Puolita sienet.

Paista kanat kypsiksi pannulla öljyssä ja lisää sienet paistamisen loppuvaiheessa.

Pilko kevätsipulit ja chili. Puolita tomaatit. Valuta ja huuhtele linssit.

Lisää pannulle öljy, sinapinsiemenet, sipulit ja puolet chilistä. Paista muutama minuutti. Lisää joukkoon linssit, tomaatit, pippuri, punaviinietikka ja suola. Sekoita hetki.

Irrota korianterista lehdet ja laita sivuun koristelua varten. Purista sitruunasta mehu. Lisää tehosekoittimen kulhoon korianterin varret ja muut kastikkeen ainekset. Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä naanleipä pannulla. Suikaloi kurkku ja porkkana. Viipaloi kana ja naanleipä.

Asettele pinaatti ja vuonankaali tarjoiluvadille. Lisää päälle linssiseos, kurkku, porkkana, sienet, kana, naanleipä, chili ja murennettu feta. Lusikoi päälle kastike ja viimeistele sitruunalohkoilla ja korianterilla.

Lue lisää Anna Hanskin bravuureista ja ruokamuistoista numerosta 4/2022. Tilaajana näet sen myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla