Herkullisen uunitomaattipastan saat viidessä minuutissa uuniin ja puolessa tunnissa pöytään.

Uunitomaattipasta on ollut koronavuoden hitti. Aikaa vievin vaihe valmistuksessa on repiä pallo mozzarellaa. Aurinkokuivatut tomaatit tekevät siitä vielä herkullisemman. Tortellonit voi valita kaupassa oman maun mukaan. Tykkäätkö enemmän ricotta-pinaatista vai kinkku-juustosta?

Kodin Kuvalehdessä 6/2021 kerromme, kuinka voit jalostaa puolivalmiista aineksista tuplasti parempia arkiherkkuja. Nämä hyvät pikalounaat ehtii kokata vaikka kesken etätyöpäivän, ja ikävä lounaskuppilaan helpottaa kummasti.

Kokeile vaikka heti!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tomaattipastavuoka

4 annosta | 5 min + 25 min

2 rs (á 250 g) tortelloneja

(esim. ricotta-pinaatti)

2 prk (á 400 g) yrttitomaatti-

murskaa

1 tl suolaa

¼ tl mustapippurirouhetta

1 plo (200 g) mozzarellaa

3 rkl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita

1 dl mozzarellaraastetta

(basilikaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kumoa tortellonit ja tomaattimurskat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita tortellonien joukkoon paloiksi revitty mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä uunissa 25 minuuttia.

Vinkki! Jos pidät valkosipulista, murskaa vuokaan pari valkosipulinkynttä.

Lisää todella helppoja ja herkullisia pikalounasohjeita löydät Kodin Kuvalehdestä 6/2021. Arkesi helpottuu heti! Tilaajana voi katsoa reseptit myös digilehdestä.

Lyhenteet haltuun

Pullotettua mozzarellaa? Hei, oikeasti - lyhenteitä ei "kannata keksiä uudelleen", tähän olisi käynyt pkt tai kpl.

Vierailija

Kasasen kootut kirjoitti:
Parmesanin maun saa paljon sukkelammin, edullisemmin ja terveellisemmin ripottelemalla ravintohiivahiutaleita kypsän ruuan päälle. Samalla saa aimo annoksen B-vitamiineja ja sinkkiä.

Reseptissä ei mainita sanallakaan parmesaania

Sisältö jatkuu mainoksen alla