
Herkullisen uunitomaattipastan saat viidessä minuutissa uuniin ja puolessa tunnissa pöytään.
Uunitomaattipasta on ollut koronavuoden hitti. Aikaa vievin vaihe valmistuksessa on repiä pallo mozzarellaa. Aurinkokuivatut tomaatit tekevät siitä vielä herkullisemman. Tortellonit voi valita kaupassa oman maun mukaan. Tykkäätkö enemmän ricotta-pinaatista vai kinkku-juustosta?
Kodin Kuvalehdessä 6/2021 kerromme, kuinka voit jalostaa puolivalmiista aineksista tuplasti parempia arkiherkkuja. Nämä hyvät pikalounaat ehtii kokata vaikka kesken etätyöpäivän, ja ikävä lounaskuppilaan helpottaa kummasti.
Kokeile vaikka heti!
Tomaattipastavuoka
4 annosta | 5 min + 25 min
2 rs (á 250 g) tortelloneja
(esim. ricotta-pinaatti)
2 prk (á 400 g) yrttitomaatti-
murskaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippurirouhetta
1 plo (200 g) mozzarellaa
3 rkl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1 dl mozzarellaraastetta
(basilikaa)
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kumoa tortellonit ja tomaattimurskat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita tortellonien joukkoon paloiksi revitty mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 25 minuuttia.
Vinkki! Jos pidät valkosipulista, murskaa vuokaan pari valkosipulinkynttä.
Lisää todella helppoja ja herkullisia pikalounasohjeita löydät Kodin Kuvalehdestä 6/2021. Arkesi helpottuu heti! Tilaajana voi katsoa reseptit myös digilehdestä.
Pullotettua mozzarellaa? Hei, oikeasti - lyhenteitä ei "kannata keksiä uudelleen", tähän olisi käynyt pkt tai kpl.
Parmesanin maun saa paljon sukkelammin, edullisemmin ja terveellisemmin ripottelemalla ravintohiivahiutaleita kypsän ruuan päälle. Samalla saa aimo annoksen B-vitamiineja ja sinkkiä.
Reseptissä ei mainita sanallakaan parmesaania