8 annosta

2 porkkanaa
2 keltasipulia
250 g palsternakkaa
3?4 valkosipulinkynttä
1 pieni purjo
1 pieni punainen chili
1?1½ l vettä
3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
200 g tomaattipyreetä
2-3 kasvisliemikuutiota
1?2 rkl sokeria
2 tl suolaa
valkopippuria

Lisäksi
4 viipaletta ohutta, kuorellista vuohenjuustoa
viimeistelyyn oliiviöljyä ja valmista balsamicosiirappia

---


Kuori ja paloittele porkkanat, sipulit, palsternakka ja valkosipulinkynnet.
Pese purjo, halkaise ja viipaloi.
Halkaise pesty chili. Poista kanta, sekä vaaleat sisukset siemenineen. Silppua chilin hedelmäliha.
Kuullota paloiteltuja kasviksia kattilassa öljyssä käännellen 3?4 minuuttia ja lisää vettä, tomaattimurska ja -pyree, pilkotut liemikuutiot, sokeria, suolaa ja maun mukaan valkopippuria.
Anna hautua puolisen tuntia. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
Annostele kuuma tomaattikeitto lautasille. Lisää annoksiin vuohenjuustoviipaleet ja viimeistele annokset oliiviöljyllä ja balsamicosiirapilla.

Teksti Marja Samuli, kuva Sami Repo