
Joulutortun voi tehdä myös tähän tapaan!
Taiteile joulutortut tänä vuonna uudella tavalla. Ruokatoimittajamme kokeili ja ihania tuli. Mehevän pehmeitä tikkunekkuja!
Torttutikkarit
Saat tällä ohjeella n. 30 kappaletta torttutikkareita, valmistusaika on tunti.
Ainekset
250 g voita tai margariinia
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 prk (200 g) maitorahkaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 rkl tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl piparkakkumaustetta
Täyte
1 ps (250 g) pehmeitä luumuja
2 rkl raastettua inkivääriä
1 dl vettä
Lisäksi
1 muna
2 rkl raesokeria
Tee näin:
- Sekoita pehmeän rasvan joukkoon rahka ja siirappi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja piparkakkumauste. Yhdistä ainekset taikinaksi.
- Taputtele taikina litteäksi levyksi ja laita se muovipussissa jääkaappiin odottamaan.
- Lisää luumut, raastettu inkivääri ja vesi kattilaan. Hauduta 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kauli taikinasta 4 mm:n paksuinen levy. Ota levystä muotilla tai lasilla pieniä ympyröitä.
- Lusikoi jäähtynyttä sosetta keskelle. Leikkaa taikinasta nauhoja. Asettele nauhat tortun pinnalle ja nipistä ne reunoista kiinni. Voitele pinta munalla ja ripottele raesokeria.
- Paista torttuja 225-asteisessa uuniss noin 15 minuuttia.
- Paina torttujen kylkeen tikkaritikut tai syö sellaisenaan.
Seuraa meitä Facebookissa