Joulutorttutaikinasta tehty sydänkranssi on ihanan rapea suupala. Kehtaa ottaa toisenkin!
Joulutorttutaikinasta tehty sydänkranssi on ihanan rapea suupala. Kehtaa ottaa toisenkin!

Hurmaannu joulutorttujen uudesta mausta ja muodosta.

Herkuttele tänä jouluna perinteisten tähtitorttujen sijaan minisydänkransseilla. Näiden joulutorttujen salaisuus on rapeudessa.

Luumumarmeladin voi vaihtaa chilihiutaleilla vahvistettuun puolukkahilloon – kirpeyteen ja pieneen poltteeseen tulee himo!

Ensin taikinaa rullataan ja sitten kiepautetaan sydämeksi

Sydänkranssit syntyvät nopeiten valmistaikinalevyistä, jotka kaulitaan ohuemmiksi. Levyjen väliin lisätään täyte ja levystä leikataan pitkiä suikaleita. Sen jälkeen suikaleet rullataan kierteiksi, jotka kiepautetaan lopuksi sydämiksi.

Valmistaikinalevyt ovat mahtava vierasvara, joista loihtii makean ja suolaisen tortun hetkessä.

Hilloa kierteelle kieputetuissa sydäntortuissa on vähemmän kuin perinteisissä, mutta juuri se tekee sydänkransseista täydellisen suupalan – puolukkahillolla täytettynä rapea torttu ei ole lainkaan liian makea!

Vinkki!

Kokeile kierteiden täytteeksi myös omenahilloa, jonka päälle ripottelet kanelia.

Tee sydäntortut tällä reseptillä:

Kokeile myös ihanan rapeaa ja isokokoista kuusitorttua: