Hus talven pölyt ja liat. Näin putsaat parvekkeestasi pienen keitaan.

Keväällä parvekkeen omistaja iloitsee, kämppä laajenee ulos kun parvekesesonki alkaa, ja sehän alkaa heti, kun lumi on sulanut. Ensin harmaa ja pölyinen parveke täytyy kuitenkin pestä ja puunata keväisen raikkaaksi.
Parvekkeen voi pestä kuten ystäväni talossa. Heillä parvekkeen pesu alkaa yhteisellä sopimuksella yläkerroksista. Ylin kerros aloittaa siivoustouhun ja alemmat käyttävät ylhäältä valuvia vesiä hyväkseen siivouksessa. Hyvä idea!

  • Aloita siivous nostamalla mahdolliset laatat tai puurallit ylös. Lakaise isoimmat roskat ja imuroi kuiva parveke pölynimurilla.  Pese lattia, kaiteet, kalusteet ja rallit mäntysuopaliuoksella. Huuhtele pinnat vielä puhtaalla vedellä.
  • Ota naapurit huomioon. Varo huljauttamasta vesiä lattialle, lattia voi tulla liukkaaksi saippuavedestä ja vesi valua alapuolella asuvan riesaksi.
  • Pese lasitetun parvekkeen lasit ikkunapesuaineella, älä hankaa ettei lasiin tule naarmuja. Laseja kannattaa aina välillä availla ja siirrellä ettei pöly jämähdä niveliin ja saranoihin pysyvästi.
  • Pese mäntysuopaliuoksella ja harjalla myös parvekkeella säilytetyt ruukut hyvin ennen uuden kasvukauden alkua. Näin mahdolliset talvesta selviytyneet tuholaiset ja kasvitaudit kuolevat varmasti.
  • Asettele kalusteet ja koristeet paikoilleen ja nauti kevään ensimmäisistä lämpimistä päivistä omalla parvekkeella.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla