Karaistuttuaan pikkunarsissit selviävät ulkona jopa kymmenestä pakkasasteesta. Aika sissejä!
Karaistuttuaan pikkunarsissit selviävät ulkona jopa kymmenestä pakkasasteesta. Aika sissejä!

Kuinka tetenarsissia kannattaa kastella? Koska ne uskaltaa viedä parvekkeelle? Lue hortonomin neuvot ja varmistat pitkän kukkaloiston.

Parvekkeilla, pihoilla ja ikkunalaudoilla näkee jälleen pieniä, iloisenkeltaisia tetenarsisseja. Ne ovat kestäviä ja helppoja – mutta väärällä hoidolla nekin saa lopettamaan kukintansa.

Kauppapuutarhaliiton asiantuntijan vinkeillä onnistut pidentämään pikkunarsissien kukintakautta.

Näin hoidat tetenarsisseja oikein

1. Kastele sisällä olevaa tetenarsissia vain niukalti. Älä lannoita sitä lainkaan. Jos sisällä pidettävää teteä kastelee ”enemmän kuin niukasti”, se kasvaa nopeammin pituutta. Silloin siitä on vähemmän aikaa iloa. Teten kasvun nopeuteen vaikuttaa kastelua enemmän lämpötila.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kastele parvekkeelle tai ulos ruukkuihin istutettuja tetenarsisseja hyvin. Kasvin hyvä nestejännitys edesauttaa niiden pakkasensietoa. Ne selviävät karaistuttuaan ulkona jopa kymmenestä pakkasasteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Nosta tetet yöksi sisään, jos pakkanen kiristyy yli kymmenen asteen. Pakkasjakson mentyä kukkavarret saattavat näyttää vähän nuupahtaneelta, mutta ne piristyvät nopeasti, kun lämpötila kohoaa.

4. Pitkitä kukintaa pitämällä narsisseja viileässä. Esimerkiksi lasitetulla parvekkeella ne saa kestämään kauniina jopa viikkoja.

5. Leikkaa kukkineet ja kuivahtaneet kukat pois. Siten tetenarsissi tuottaa ahkerammin myös uusia kukkanuppuja.

6. Istuta narsissit niiden kuihduttua puutarhan kukkapenkkiin. Ensi keväänä ne nousevat iloiseen kukintoon uudelleen.

Vinkki! Jos ostat mahdollisimman nuppuisia tetenarsisseja, saat kukinnat kestämään pisimpään. Kastele niitä alkuun sisällä niukasti, pidä hetken aikaa sisällä ja juuri kun kukinnot ovat avautumassa, siirrä ne lasitetulle parvekkeelle tai ulos. Tetet kukkivat parhaimmillaan t-paitakeleihin asti.

Ohjeet antoi hortonomi Pia Saviranta Kauppapuutarhaliitosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla