Kodin Kuvalehden graafikko Reija Kiiski poikkesi Tampereen Kädentaidot-messuilla 18-21.11. nuuskimassa ideoita ja uutuuksia. Mitä tarttui matkaan?

Olen innokas tuunaaja-näpertelijä. Olen käynyt Tampereen kädentaidot -messuilla useana vuonna inspiroitumassa. Suomen suurin käsityöalan messutapahtuma järjestettiin nyt 16. kerran. Tänä vuonna messuilla tehtiin uusi, liki 37 000 kävijäennätys, meitä innokkaita käsityöharrastajia oli ruuhkaksi asti.

Esillä oli lähes 600 näytteilleasettajaa, joten sukelsin myyntipöytien pariin vauhdilla. Mukaan tarttui erilaisia nauhoja, neulelankaa ja kauan toivomaani virallista heijastinmateriaalia, tarkoituksenani on tehdä omaperäisiä heijastimia.

Messuilla oli paljon pienten kädentaitajien putiikkeja, joita on ilo tutkailla. Kierrätys oli otettu huomioon useissa materiaalivalinnoissa, mikä ilahdutti minua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosikikseni nousi Intoa Designin hauskat kierrätysmattokassit ja kierrätysfarkkutossut, jollaiset ostin pukinkonttiin.

Messuilta sai hankittua tarvikkeita mm. koru- ja mosaiikkitöihin sekä monenlaiseen askarteluun. Myös erilaiset siirtomateriaalit olivat kiinnostavia. 

Silmiini sattui myös idea, joka yhdistää teknologian ja perinteisen kirjonnan. Titityyn Neo Stitch Diy on kansi Iphone4:lle, jonka voi kirjoa itse mallin mukaan tai luoda ihan itse!

Mukavaa tee-se-itse-joulunalusaikaa!

P.S. Kannattaa seurata oman alueen paikallislehtiä, sillä
joulumyyjäisiä ja käsityötapahtumia järjestetään useilla
paikkakunnilla!


Reija Kiiski


Sisältö jatkuu mainoksen alla