Suuri Käsityö antaa ilmaisen sukkaohjeen kaikille, jotka kaipaavat piristystä ja tekemistä kotiin näinä päivinä. Tee lämmintä omaan jalkaan tai muista ystävää. Ohje löytyy juuri kaupoissa olevasta Pikana puikoilta -erikoisjulkaisustamme.

Käsitöillä on suuri voima mieleen, ja siksi tarjoamme piristävää tekemistä kaikille lukijoillemme. Ilmainen sukkaohje löytyy Pikana puikoilta -erikoisjulkaisustamme, joka tuli kauppoihin viime viikolla. Jos kaipaat kotiin mukavaa tekemistä, tässä sukka juuri sinulle.

 

Lanka: Kerä Oiva-sukkalankaa (n. 300 m = 150 g) väriä 181 (harmaa).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sukkapuikot: 3,5 mm, neula kärjen silmukointiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiheys: 22 s = 10 cm sileää neuletta.

*

Varsi: Luo 48 s. Jatka loopaten pyöröpuikolla eli jaa silmukat kahdelle puikolle, 24 s kummallekin. Kerroksen vaihtumiskohta tulee oikeaan sivuun eli I puikko on pohjapuoli ja II puikko päällinen.

Neulo 2 o, 2 n -resoria 12 krs:ta.

Aloita sitten pintaneule ruutupiirroksen mukaan. Toista piirros 4 kertaa krs:lla eli kaksi kertaa kummallakin puikolla. Neulo kaikki krs:t. Jatka sitten 2 o, 2 n -resoria, kunnes koko varren pituus on 14 cm.

 

Kantapää: Siirrä I puikon 2 viimeistä nurjaa silmukkaa II puikolle. = I puikolla 22 s, II puikolla 26 s.

Neulo kantapää I puikolle sileänä neuleena eli neulo op:lla oikeaa ja np:lla nurjaa. Nosta aina krs:n 1. silmukka. Neulo näin yhteensä 20 krs:ta.

Seuraava op: Nosta 1. s neulomatta, neulo o, kunnes vasemmalla puikolla on 8 s, tee ssk, käänny.

Seuraava np: Nosta 1. s neulomatta, neulo n, kunnes vasemmalla puikolla on 8 s, 2 n yht, käänny.

Seuraava op: Nosta 1. s neulomatta, neulo o, kunnes vas. puikolla on 7 s, ssk, käänny.

Seuraava np: Nosta 1. s neulomatta, neulo n, kunnes vas, puikolla on 7 s, 2 n yht, käänny.

Jatka näin reunasilmukoita kaventaen, kunnes olet kaventanut kaikki reunasilmukat pois ja jäljellä on 8 keskisilmukkaa. Käänny op:lle.

Neulo 8 keskisilmukkaa, nosta ja neulo reunasta 10 s + 1 s päällipuolen taitteesta, neulo II puikko oikeaa, nosta 1 s taitteesta ja 10 s reunasta, neulo puikon keskelle. Krs:n vaihtumiskohta on hetken tässä.

 

Kiilakavennukset:

1. krs: Neulo I puikon lopussa 2 o yht, neulo II puikko oikeaa, tee I puikon alussa ssk ja neulo keskelle puikkoa.

2. krs: Neulo oikeaa koko krs.

Toista 1. ja 2. krs:ta, kunnes I puikolla on 22 s ja päällipuolella 26 s. Siirrä II puikon molemmista reunoista 1 s I puikolle = 24 s molemmilla puikoilla. Krs:n vaihtumiskohta on tästä eteenpäin taas I ja II puikon taitteessa.

 

Jalkaterä: Neulo o, kunnes pikkuvarvas on peittymäisillään. Tee kärkeen kapea nauhakavennus.

Tee I puikon alussa ssk ja lopussa 2 o yht. Toista sama II puikolla.

Neulo välikrs.

Neulo vuorotellen kavennus- ja välikrs, kunnes molemmilla puikoilla on 18 s. Neulo sitten vain kavennuskrs:ta, kunnes molemmilla puolilla on 6 s. Silmukoi kärki yhteen neulalla.

Neulo toinen sukka samoin.

 

Viimeistely: Kastele sukat ja anna silitä kauniiksi.

*

Ssk = siirrä, siirrä, kavenna eli nosta 2 s yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein, siirrä takaisin vas. puikolle ja neulo yhteen takareunoistaan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä ylivetokavennuksen.

Hei! Jaat silmukat ihan normaalisti neljälle puikolle kahden sijaan ja päätät, että puikko 1 on sukkapuikkoina I ja II ja puikko 2 sukkapuikot III ja IV. Looppaukseen löydät ohjeet tältä sivustolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla