Kaksivärinen sarvineule näyttää hienolta kirjoneuleelta, mutta sen neulominen on helppoa, sillä työssä on vain yksi lanka kerrallaan. Voit neuloa sitä sekä tasona että pyöröneuleena.

Mallikerrassa on 4 silmukkaa ja 8 kerrosta. 

Yhdessä sarvikuviossa on 4 kerrosta. Ylin ja alin kerros neulotaan harmaalla ja keskimmäiset ruskealla.

Kaksi päällekkäistä sarvikuviota asettuvat lomittain. Kerrokset 1 - 4 ovat samanlaisia kuin kerrokset 5 - 8, mutta vain alkavat ja loppuvat mallikerran eri kohdista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

KAKSIVÄRINEN SARVINEULE TASONEULEENA

Luo harmaalla 4 jaollinen määrä silmukoita + 1 reunasilmukka.

1. krs (työn oikea puoli), harmaa lanka: Neulo 2 oikein *neulo sama silmukka 3 kertaa (1 oikein, langankierto puikolle, 1 oikein), 3 oikein*. Toista *-* kunnes jäljellä on 3 silmukkaa. Neulo sama silmukka 3 kertaa (1 oikein, langankierto puikolle, 1 oikein), 2 oikein.

2. krs (työn nurja puoli), ruskea lanka: Neulo 2 nurin, siirrä 3 silmukkaa niin kuin neuloisit ne nurin, lanka kulkee työn edessä, 3 nurin*. Toista *-* kunnes jäljellä on 5 silmukkaa, siirrä 3 silmukkaa niin kuin neuloisit ne nurin, lanka kulkee työn edessä, 2 nurin.

3. krs, ruskea lanka: Neulo 1 oikein, *2 oikein yhteen, siirrä 1 silmukka niin kuin neuloisit sen nurin, lanka kulkee työn takana, tee ylivetokavennus (siirrä silmukka niin kuin neuloisit sen oikein, neulo seuraava silmukka oikein ja vedä neulomaton neulotun yli), neulo 1 silmukka oikein*. Toista *-* krs loppuun.

4. krs, harmaa lanka: Neulo 4 nurin, *siirrä 1 silmukka niin kuin neuloisit sen nurin, lanka kulkee työn edessä, 3 nurin*. Toista *-* kunnes jäljellä on 1 silmukkaa ja neulo se nurin.

5. krs, harmaa lanka: Neulo 4 oikein, *neulo sama silmukka 3 kertaa (1 oikein, langankierto puikolle, 1 oikein), 3 oikein*. Toista *-* kunnes jäljellä on 1 silmukkaja neulo se oikein.

6. krs, ruskea lanka: Neulo 4 nurin, siirrä 3 silmukkaa niin kuin neuloisit ne nurin, lanka kulkee työn edessä, 3 nurin*. Toista *-* kunnes jäljellä on 1 silmukka ja neulo se nurin.

7. krs, ruskea lanka: Neulo 3 oikein, *2 oikein yhteen, siirrä 1 silmukka niin kuin neuloisit sen nurin, lanka kulkee työn takana, tee ylivetokavennus (siirrä silmukka niin kuin neuloisit sen oikein, neulo seuraava silmukka oikein ja vedä neulomaton neulotun yli), neulo 1 silmukka oikein*. Toista *-* kunnes jäljellä on 2 silmukkaa ja neulo ne oikein.

8. krs, harmaa lanka: Neulo 2 nurin, *siirrä 1 silmukka niin kuin neuloisit sen nurin, lanka kulkee työn edessä, 3 nurin*. Toista *-* kunnes jäljellä on 3 silmukkaa, siirrä 1 silmukka niin kuin neuloisit sen nurin, lanka kulkee työn edessä, 2 nurin.

Toista kerroksia 1. – 8.

 

KAKSIVÄRINEN SARVINEULE PYÖRÖNEULEENA

Silmukkamäärä on jaollinen 4:llä.

1. krs, harmaa lanka: *Neulo 1 silmukka oikein. Neulo silmukka oikein, tee langankierto ja neulo sama silmukka uudelleen oikein. Neulo 2 silmukkaa oikein.* Toista *-* kerros loppuun.

2. krs, ruskea lanka: *Neulo 1 silmukka oikein. Nosta neulomatta 3 silmukkaa, jotka neuloit edellisellä kerroksella yhteen silmukkaan, oikealle puikolle niin kuin neuloisit ne nurin. Neulo 2 silmukkaa oikein.* Toista *-* kerros loppuun.

3. krs, ruskea lanka: *Neulo ruskea ja harmaa silmukka oikein yhteen. Siirrä neulomatta 1 harmaa silmukka niin kuin neuloisit sen nurin. Tee ylivetokavennus: nosta harmaa silmukka oikealle puikolle niin kuin neuloisit sen oikein, neulo ruskea oikein ja vedä harmaa ruskean yli. Neulo 1 silmukka oikein.* Toista *-* kerros loppuun.

4. krs, harmaa lanka: *Neulo 3 silmukkaa oikein. Siirrä 1 ruskea silmukka neulomatta oikealle puikolle niin kuin neuloisit sen nurin.* Toista *-* kerros loppuun.

5. krs, harmaa lanka: *Neulo 3 silmukkaa oikein. Neulo ruskea silmukka oikein, tee langankierto ja neulo sama silmukka uudelleen oikein*. Toista *-* kerros loppuun.

6. krs, ruskea lanka: *Neulo 3 silmukkaa oikein. Nosta neulomatta 3 harmaata silmukkaa, jotka neuloit edellisellä kerroksella yhteen silmukkaan, oikealle puikolle niin kuin neuloisit ne nurin.* Toista *-* kerros loppuun.

7. krs, ruskea lanka: Neulo 2 silmukkaa oikein. *Neulo ruskea ja harmaa silmukka oikein yhteen. Siirrä neulomatta 1 harmaa silmukka niin kuin neuloisit sen nurin. Tee ylivetokavennus: nosta harmaa silmukka oikealle puikolle niin kuin neuloisit sen oikein, neulo ruskea oikein ja vedä harmaa ruskean yli. Neulo 1 silmukka oikein.* Toista *-*, kunnes kerroksella on jäljellä 1 harmaa silmukka. Neulo sillä ylivetokavennus seuraavan kerroksen ensimmäisen silmukan kanssa. Jätä kavennettu silmukka työn ensimmäiselle puikolle.

8. krs, harmaa lanka: *Neulo 1 silmukka oikein. Siirrä 1 silmukka neulomatta oikealle puikolle niin kuin neuloisit sen nurin. Neulo 3 silmukkaa nurin.* Toista *-* kerros loppuun.

Toista kerroksia 1. – 8.

Vierailija

Kiitos! Hienoa.

Se pyöröneuleen kysyjä.

Ps: pienellä pyöröpuikolla sais tehtyä kaksinkertaisia pannulappuja pukinkonttiin❤

  • ylös 45
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla