Rakkautta on neuloa  sydänsukat, joissa on  erityisen kestävät pohjat.
Rakkautta on neuloa sydänsukat, joissa on erityisen kestävät pohjat.

Ohjeella saat rakastettavat sydänsukat aikuiselle ja perheen pienimmälle.

Koko 22 (38)
Lanka Novita Nalle (75 % villa + 25 % polyamidi, 100 g = 260 m).  
Vajaa 50 (100) g jokaista:  kivi (043), luonnonvalkoinen (010)  ja atsalea (539).
Puikot 3 mm sukkapuikot tai käsialan mukaan.
Tiheys 25 s sileää neuletta = 10 cm.
Mallineuleet / Joustinneule suljettuna neuleena Neulo *1 o, 1 n*, toista *–*. Sileäneule suljettuna neuleena Neulo kaikki kerrokset oikein. 
Kirjoneule suljettuna neuleena Neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.


Varsi  Luo kaksinkertaisella atsalean värisellä langalla 40 (60) s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 10 (15) s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustin-neuletta 3 (4) cm. Katkaise langat.
Vaihda työhön luonnonvalkoinen ja harmaa lanka. Aloita sitten kirjoneule ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja toista 20 s mallikerta 2 (3) kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 2–18 ja toista sitten kerroksia 1–18. Neulo, kunnes varren korkeus on noin 15 (20) cm.


Kantapää  Neulo yksinkertaisella atsalean värisellä langalla I puikon s:t IV puikolle = 20 (30) s. Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ ja neulo vahvennettua neuletta: 
1. krs: Nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 
2. krs: *Nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *–* vielä 9 (13) kertaa
Toista kerrokset 1–2 yhteensä 10 (15) kertaa = 20 (30) krs.
Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset. Jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes vasemmassa reunassa on jäljellä 7 (10) s. Tee yli-vetokavennus eli nosta 1 s oikein  neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu s neulotun yli. Käännä työ. 
Nosta 1. s neulomatta, neulo 6 (10) n, neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes jäljellä on 6 (8) 9 s, tee ylivetokavennus.  Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8 (12) s. Kun sivusilmukat loppuvat,  jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle:  4 ja 4 (6 ja 6) s.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Teräosa Poimi vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 10 (16) s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle vuorotellen 1 s valkoisella ja 1 s harmaalla. Neulo II ja III puikon s:illa kirjoneuletta ruutupiirroksen mukaan niin, että kuvio jatkuu rikkoutumatta. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 10 (16) s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle vuorotellen harmaalla ja valkoisella.
Jatka kirjoneuletta kaikilla 50 (76) s:lla ja jatka II ja III puikoilla kirjoneuletta ruutupiirroksen mukaan ja neulo pohjan silmukoilla vuorotellen valkoisella ja harmaalla aina edellisen kerroksen mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Aloita samalla kiilakavennukset:  Tee I puikon lopussa ylivetokavennus. Neulo IV puikon alussa 2 s oikein yhteen. Neulo 1 välikerros ja toista kavennukset. Neulo 2 välikerrosta ja toista kavennukset. Toista sitten kavennukset joka 4. kerros, kunnes I ja IV puikoilla on 10 (15) s.


Kärkikavennukset Kun pohjan pituus on noin 12 (20) cm tai pikkuvarvas peittyy, neulo loput sukasta atsa-lealla. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee II sekä IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes jokaisella puikolla on 3 (5) s. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin. Neulo toinen sukka samoin. 
Viimeistely Höyrytä sukat kevyesti.

Malli Suuri Käsityö ja Susanna Mertsalmi. Ohje- ja lankatiedustelut Novita 040 178 2266, ma ja ke 10–14 /  ohjetiedustelut(at)novita.fi / novitaknits.com

Lataa ohje pdf-muodossa: 
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla