Ommeltuun bodyyn on koot 44 ja 50 cm. 

Tulosta kaavat a4-arkille sivun alareunan linkistä. 

Tarvikkeet: Trikoota 0,40(0,50) cm. 3 rengaspainonappia, kapeaa nauhaa 90 cm, kaitaleisiin eri väristä resoria 0,10 m tai valmista trikoovinonauhaa.

Valmistelut: Etukappaleet ja takakappale ovat arkeilla kahdessa osassa, yhdistä osat kohdistusmerkkien mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leikkaa takakappale taitteelta, hiha 2x ja oikea ja vasen etukpl 1x. Lisää leikatessa 1 cm saumanvarat olalle, sivusaumoihin, hihansaumoihin, hihan ja pyöriölle. Leikkaa muut reunat ilman saumanvaroja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikkaa reunojen huolitteluun resorista 3,8 cm levyistä kaitaletta neuloksen poikkusuuntaan. Voit myös käyttää valmista trikoovinokaitaletta.

Ompeleminen:

1. Ompele aikasaumat

2. Ompele hihat kädenteille.

3. Huolittele hihansuut trikookaitaleella: huolittele kaitaleen toinen reuna saumurilla tai siksakilla. Ompele kaitaleen huolittelematon reuna hihansuuhun oikeat puolet vastakkain.

Käännä kaitale reunan ympäri nurjalle. Tikkaa oikealta esimerkiksi kaksoisneulalla kaitaleen päältä.

4. Leikkaa nauha 4 samanpituiseen pätkään.

Ompele hihansaumat ja sivusaumat Huom! Kiinnitä samalla molempien sivujen kainaloon nauhat, toinen vasempaan sivuun sisäpuolelle, toinen oikeaan sivuun ulkopuolelle.

5. Huolittele etureunat, pääntien reuna ja alareunat kaitaleella kuten hihansuut, aloita vasemman etukappaleen helmasta. HUOM! Kiinnitä nauhat etukappaleiden etureunoihin samalla, kun ompelet toisen ompeleen kaksoisneulalla.

6. Kiinnitä nauha vasemman etukappaleen etureunaan ja oikeaan sivusaumaan. Kiinnitä 1 painonappi vasemman etukappaleen helman ja etureunan kulmaan ja sen toinen puoli oikean sivun alareunan kaitaleeseen. Kiinnitä 2 painonappia haaran.

Malli ja kaavat: Saara Räike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla