Ommeltuun bodyyn on koot 44 ja 50 cm. 

Tulosta kaavat a4-arkille sivun alareunan linkistä. 

Tarvikkeet: Trikoota 0,40(0,50) cm. 3 rengaspainonappia, kapeaa nauhaa 90 cm, kaitaleisiin eri väristä resoria 0,10 m tai valmista trikoovinonauhaa.

Valmistelut: Etukappaleet ja takakappale ovat arkeilla kahdessa osassa, yhdistä osat kohdistusmerkkien mukaan.

Leikkaa takakappale taitteelta, hiha 2x ja oikea ja vasen etukpl 1x. Lisää leikatessa 1 cm saumanvarat olalle, sivusaumoihin, hihansaumoihin, hihan ja pyöriölle. Leikkaa muut reunat ilman saumanvaroja.

Leikkaa reunojen huolitteluun resorista 3,8 cm levyistä kaitaletta neuloksen poikkusuuntaan. Voit myös käyttää valmista trikoovinokaitaletta.

Ompeleminen:

1. Ompele aikasaumat

2. Ompele hihat kädenteille.

3. Huolittele hihansuut trikookaitaleella: huolittele kaitaleen toinen reuna saumurilla tai siksakilla. Ompele kaitaleen huolittelematon reuna hihansuuhun oikeat puolet vastakkain.

Käännä kaitale reunan ympäri nurjalle. Tikkaa oikealta esimerkiksi kaksoisneulalla kaitaleen päältä.

4. Leikkaa nauha 4 samanpituiseen pätkään.

Ompele hihansaumat ja sivusaumat Huom! Kiinnitä samalla molempien sivujen kainaloon nauhat, toinen vasempaan sivuun sisäpuolelle, toinen oikeaan sivuun ulkopuolelle.

5. Huolittele etureunat, pääntien reuna ja alareunat kaitaleella kuten hihansuut, aloita vasemman etukappaleen helmasta. HUOM! Kiinnitä nauhat etukappaleiden etureunoihin samalla, kun ompelet toisen ompeleen kaksoisneulalla.

6. Kiinnitä nauha vasemman etukappaleen etureunaan ja oikeaan sivusaumaan. Kiinnitä 1 painonappi vasemman etukappaleen helman ja etureunan kulmaan ja sen toinen puoli oikean sivun alareunan kaitaleeseen. Kiinnitä 2 painonappia haaran.

Malli ja kaavat: Saara Räike.

Kaavat Kaisan mekkoon löydät syyskuun Suuri Käsityö -lehdestä.

Suuri Käsityö -lehti etsi keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta valittiin Peppi ja Kaisa.

Syyskuussa vlogausvuorossa on Kaisa.

”Olen jo pitkään haaveillut kietaisumekosta röyhelöillä. En ole löytänyt siihen sopivaa kaavaa, joten kuosittelin haluamani mallin erään vanhan kaavan pohjalta. Kankaana käytin puuvillan ja pellavan sekoitetta. Raitakuosi tuo mekkoon nykyaikaista ja pitsi taas perinteistä tunnelmaa. Olen testannut mallin myös satiinilla. Mekosta saa lisää versioita vaihtamalla materiaalin vaikka sifonkiin tai paksuun puuvillakankaaseen. Myös röyhelön pituutta muokkaamalla mekon ilme muuttuu.

Mekko sopii monenlaisille vartalotyypeille. Ompelin itse nepparin pääntielle, koska en pidä avonaisesta kaula-aukosta.

Jos mekon ompelu ei innosta, kaavaa lyhentämällä voi ommella kietaisupaidan. Siitä voi tehdä myös hihattoman version, jolloin sen alle voi laittaa erilaisia paitoja.”

Seuraa Kaisaa Instagramissa @designerkaisa ja YouTubekavanalla Kaisa Ojaniemi.

Lasten housujen 21 takakappaleen kaavassa oli virhe.

Housujen kaavaan oli jäänyt resorin mitta, joten joka koossa takalahje on 5 cm liian pitkä.