College- ja t-paidasta tulee astetta tyylikkäämpi, kun takapääntien saumanvarat piilottaa kaitaleen alle.

Jotta paidan pääntie säilyy joustavana, kaitale ommellaan vain takakappaleelle. Jos vaatteessa on raglanhihat, saumanvarat voi peittää kaitaleella myös hihojen kohdalta. T-paidan tekijä leikkaa nauhan samasta kankaasta kuin paidan, mutta collegepaidan ompelija saksii sen ohuesta trikoosta.

1. Ompele resori paidan pääntielle.

2. Mittaa pääntien pituus pätkältä, jonka aiot peittää kaitaleella, ja lisää mittaan 3 – 4 cm. Leikkaa trikoosta tarvitsemasi pituinen ja noin 3,5 cm korkea kaitale.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Neulaa kaitale resorin nurjalle puolelle takapääntien kohdalle. Kaitaleen nurja puoli on päällä, sen ja resorin alareunat ovat kohdakkain. Jotta päistä tulee siistit, taivuta kaitaleen pääntien puoleiset kulmat resorin alareunaan, nurja puoli pysyy päällä ja kaitale on kaarella – kuulostaa hankalalta, mutta muuttuu yksinkertaiseksi, kun katsot videon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ompele kaitale paitaan suoralla tikillä resorin kiinnityssaumaa pitkin. Käännä kaitale oikein päin ja tikkaa läheltä edellistä ommelta saumanvaraan.

5. Käännä kaitaleen avoin reuna resorin saumanvaran alle. Harsi ja leikkaa avoimesta reunasta ylimääräinen kangas pois, jotta kaitale asettuu sileästi resorin alle. Tikkaa kaitale ja samalla saumanvara paitaan läheltä reunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla