Tikkitakin reunoista tulee notkeat ja  siistit, kun ne huolitellaan vinokaitaleella. Jos topan väriin sopivaa kaitaletta ei löydy valmiina, leikkaa sitä haluamastasi puuvillakankaasta.

Vinokaitaletta voi tehdä mistä tahansa kankaasta, mutta parhaiten se onnistuu vaatetukseen sopivasta, ryhdikkäästä puuvillakankaasta. Kaitale leikataan täysvinoon, jotta se taipuu hyvin.

1. Piirrä kankaalle viiva, joka on 45 asteen kulmassa loimi- ja kudelankoihin nähden eli täysvinoon.

2. Päätä, minkä levyisiä vinokaitaleita haluat, ja piirrä kankaalle tasalevyisiä kaitaleita tarvitsemasi määrä.  Leikattavan kaitaleen leveys on kaitaleen leveys + saumanvarat molemmille reunoille. Esimerkiksi, jos haluat tikkitakin reunaan kaitaleet, joiden oikealle puolelle näkyvä osa 12,5 mm, kaitaleen leveys on 2 x 12,5 mm +  2 x 10 mm:n saumanvarat = 45 mm. Jos käännät vinokaitaleen reunat suppilomaisen vinonauhalaitteen avulla, leikkaa kaitale laitteeseen sopivaksi. Laitteita on saatavana yleisesti 12, 18 ja 25 mm leveille nauhoille (nauhan leveys, jonka saumanvarat ovat nurjalla).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Leikkaa kaitaleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Käännä kaitaleiden saumanvarat nurjalle suppilon avulla tai käsin tarkasti mitaten. Silitä taitteet.

5. Kiinnitä vinokaitale kankaan reunaan kahdella ompeleella, jotta työstä tulee siisti. Avaa kaitaleen taitteet, aseta kaitale kankaan nurjalle puolelle reunat kohdakkain. Ompele reunan puoleista taitetta pitkin, tai, jos kangas on paksua, noin millin päästä taitteelta saumanvaran puolelta.

6. Käännä kaitaleesta puolet oikealle. Taita saumanvara nurjalle ja tikkaa läheltä kaitaleen avointa reunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla