Tavallinen T-paita saa uutta ilmettä napeilla. Halkion ompelu kaitaleiden avulla on yllättävän helppoa, kun apuna on Natalian ohjevideo. 

Ompele halkio T-paidan etukappaleeseen, kun paita on vielä kokoamatta. Halkioalavaraksi kutsutaan palaa, joka jää valmiissa paidassa piiloon, ja halkiokaitaleeksi palaa, joka jää näkyviin.

1. Piirrä etukappaleeseen halkioviiva liidulla. Aseta halkioalavara halkion oikeaan reunaan oikeat vastakkain. Aseta halkiokaitale halkion vasempaan reunaan oikeat vastakkain. Alavara ja kaitale ovat kohdakkain ja niiden päiden saumanvarat jäävät halkion pään yli. Ompele halkion reunat 3 mm:n saumanvaroin ja anna saumanvaran kaventua halkion päässä aivan kapeaksi, käänny toiselle puolelle katkaisematta ommelta.

2. Leikkaa halkio auki ommelten välistä. Käännä halkioalavara nurjalle. Taita halkiokaitale kaksin kerroin nurjat vastakkain ja aseta kaitale nurjalla alavaran alle, kaitale on taitettuna 3 cm:n levyinen. Aseta halkion reunat kohdakkain. Piirrä liidulla tikkauslinja 3 cm:n päähän halkion reunasta ja piirrä halkion päähän suorakaide- ja ristikkotikkaus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Tikkaa ensin oikea reuna neliöön asti ja huolehdi, että halkiokaitale ei jää nurjalla ompeleen alle, alavaran reuna kiinnittyy nurjalle. Tikkaa nyt suorakaide- ja ristikkotikkauksella alavaran ja halkiokaitaleen päät etukappaleeseen. Jatka ommelta katkaisematta ja tikkaa halkion vasen reuna läheltä kaitaletta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla