Kuvat
Panu Pälviä VIDEO Natalia Varpio

Viistosuinen tasku on käytännölliseksi ja kauniiksi todettu klassikko. Se sopii housuihin, hameisiin ja myös mekkoihin, jos vyötäröllä on poikkisauma.

Tasku muodostuu ulommasta ja sisemmästä taskupussista. Sisemmäksi sanotaan taskupussia, joka tulee lähemmäksi vartaloa. Sisempi pussi, jonka yläkulma jää valmiissa vaatteessa näkyviin, leikataan vaatteen kankaasta.

Jos kangas on ohutta, myös ulomman pussin voi leikata samasta kankaasta. Mutta jos se on paksua, ulompi pussi kannattaa tehdä kevyestä puuvilla- tai vuorikankaasta, jotta taskusta tulee litteä.

1. Kiinnitä etukappaleen taskunsuuhun suun pituinen ja saumanvaran levyinen tukikangaskaitale. Näin taskunsuu ei veny käytössä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Aseta ulompi taskupussi etukappaleen päälle taskunsuut kohdakkain ja oikeat puolet vastakkain. Ompele taskunsuu. Käännä pussi sivulle ja tikkaa saumanvarat pussiin sauman vierestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Käännä taskupussi etukappaleen alle, silitä taite ja tikkaa paininjalan päästä reunasta.

4. Aseta sisempi taskupussi etukappaleen ja ulomman taskupussin alle. Ompele taskupussien kaarevat reunat yhteen suoralla ompeleella ja huolittele reuna.

5. Aputikkaa taskun yläreuna etukappaleen vyötärölle ja sivuun.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla