Rypytyksestä tulee täydellistä, kun poimulankoja ommellaan kaksi vierekkäin. Kokeile vaikka!

1. Ompele poimulangat ompelukoneen suoralla ompeleella ja tikillä, jonka pituus on vähintään 5 milliä. Voit säätää ylälankaa hieman kireämmälle, jolloin poimulangoista vetäminen helpottuu.

2. Jos rypytettävässä reunassa on 1 sentin saumanvara, poimulangat ommellaan 7 ja 13 millin päähän reunasta. Ompele ensin lähempänä reunaa oleva lanka. Se on helppo surauttaa niin, että paininjalan ulkoreuna kulkee kankaan reunassa, sillä paininjalan ulkoreunan ja neulan väli on yleensä 7 milliä. Ompele sitten toinen lanka, nyt paininjalan ulkoreuna on ensimmäisen ompeleen päällä. Jätä alkuun ja loppuun muutaman sentin mittaiset langanpäät.

3. Vedä varovasti molempien ompeleiden ylälangoista samanaikaisesti, jolloin kangas poimuttuu. Poimuta kappale samanmittaiseksi kuin kappale, johon se kiinnitetään. Solmi langat ompeleiden molemmista päistä. Tasoita poimut käsin niin, että rypytyksestä tulee tasaista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kun yhdistät rypytetyn kappaleen sileään kappaleeseen, aseta rypytetty sileän päälle. Silloin näet ommellessa, että poimut asettuvat kauniisti. Kappaleet yhdistävä ommel kulkee poimulankojen välissä. Pura lopuksi ainakin näkyvät poimulangat pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla