Suunnittelija paljastaa, että tämä farkkumekko on ollut pohjana Linnan puvuissakin.

Suuren Käsityön Designer-sarjassa esiteltävä Saara-mekko on muotoutunut vuosien aikana. Suunnittelija Jaana Haaksiluoto kertoo, että hän on tehnyt samalla kaavalla iltapukuja Linnan juhliinkin. Voit ommella sen itsellesi vaikka uuden vuoden bileisiin, sillä kaavat ovat uusimmassa Suuressa Käsityössä.

Jaana Haaksiluoto pyörittää omaa nimeään kantavaa valmisvaateyritystä. Pukuompelun ja kaavoittamisen lisäksi hän on opiskellut kuva- ja tekstiilitaidetta Lontoossa Goldsmith Collegessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnitellessaan hän yhdistää vanhaa, uutta ja lainattua. Vanha tarkoittaa omien mallien hiomista paremmiksi, uusi ja lainattu materiaalien, leikkausten ja yksityiskohtien vaihtamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Tutkin vanhojen vaatteiden rakenteita, sillä niistä oppii paljon. Myös sisäpuolen viimeistely vaikuttaa mukavuuteen.”

”Vaatteiden tehtävä on palvella käyttäjää ja tuoda mielihyvää. Teen vähäeleisiä vaatteita, jotka antavat tilaa ihmiselle ja jotka sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tosin joka tuotteessa on oltava yksityiskohtia, joihin tarttua. Vasta tarttumapinta saa vaatteen tuntumaan henkilökohtaiselta.”

Lue lisää Jaana Haaksiluodosta Suuri Käsityö 11-12/2019 -lehdestä. Sieltä löydät myös Saara-mekon kaavat ja ompeluohjeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla