Syksyssä on parasta, kun saa taas rauhassa keskittyä käsitöihin. Neuleissa muotia ovat selkeät muodot pienellä twistillä, ompelumallistoon kokosimme runsaasti housuja sekä palavaatteita, jotka inspiroivat myös jämäkankaiden hyödyntämiseen.

Marjut Lindberg

Syyskuun 2017 Suuri Käsityö -lehden mallit - jämätilkut vaatteiksi, housuekstra & ihanat syysneuleet

9/17 Käsityölehdessä on kivan pääkalloneuletakin malli ja ohje. Hihan ohjeessa kehoitetaan päättämään pyöriötä varten reunoista, kunnes puikolla on 33 silmukkaa. Sitten: "Päätä op:n ja np:n kerroksen alussa 4 s ja loput 15 s op:n kerroksella." En ymmärrä, minusta 33-8 s=25s eiikä 15 s. Saisinko oikaistun ohjeen sähköpostiini marjut.lindberg@kolumbus.fi.Ik ävää, että virheet ovat nykyisin erittäin tavallisia Käsityölehden ohjeeissa. Terveisin Marjut
Lue kommentti

SIksakliivin nro 22 kaavasta oli rajautunut mitat pois. Ohessa korjattu kaava.

Tosi helpolla valepalmikolla voi korvata vaikka joustinneuleen tai neuloa koko työn lettipintaisena. 

Valepalmikon mallikerta on 12 kerrosta korkea ja 6 silmukkaa leveä. Neljän oikean silmukan ryhmä siirtyy 4 kerroksen välein 2 silmukkaa vasemmalle, jonka vuoksi pinta alkaa näyttää siltä, että silmukat kiertyvät leteiksi, vaikka neulot vain oikeita ja nurjia silmukoita. 

1. krs: Neulo 4 o, 2 n. 

2.-4. krs: Neulo oikealta näyttävät silmukat oikein, nurjalta näyttävät silmukat nurin niin tasona kuin suljettuna neuleenakin. 

5. krs: Neulo 2 n, 4 o. 

6.-8. krs: Kuten 2.–4.krs. 

9. krs: Neulo 2 o, 2 n, 2 o. 

10.-12.krs: Kuten 2.–4.krs. 

Toista näin koko työn ajan.