Kokeile hauskaa ja valloittavaa virkkaustekniikkaa. Varras- eli puikkovirkkauksessa kuviokerros tehdään virkkaamalla pidennettyjä silmukoita paksun puikon ympärille.

Tarvikkeet: Lankaan sopiva virkkuukoukku ja puikko, joka vastaa esim. 20 mm neulepuikkoa tai viivain.

Virkkaa aloitukseen tarvittava määrä ketjusilmukoita.

1. krs: 1 ks koukusta laskien 2. kjs:aan, 1 ks jokaiseen muuhun kjs:aan.
2. krs: 1 kjs (ei lasketa ks:ksi)), 1 ks jokaiseen ks:aan. Älä käännä työtä, seuraava krs virkataan vasemmalta oikealle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


3. krs: Pistä koukku 1. ks:aan (= edellisen krs:n viimeinen ks), kierrä lanka koukulle ja vedä se op:lle ja samalla koukulla olevan s:n läpi, ota vasempaan käteen paksu puikko (tai viivain) ja vedä koukulla oleva s niin suureksi, että saat sen puikolle, *pistä koukku seuraavaan ks:aan, vedä lanka suureksi lenkiksi ja siirrä lenkki puikolle samassa suunnassa kuin edellinen lenkki*, toista *–* koko krs eli 1 lenkki jokaisesta ks:sta. Älä käännä työtä, seuraava krs virkataan oikealta vasemmalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. krs: Pistä koukku oikealta vasemmalle puikolla olevien 4 s:n läpi ja irrota s:t puikolta, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien 4 lenkin läpi, kierrä lanka koukulle ja vedä koukulla olevien 2 s:n läpi, virkkaa lenkkiin 4 ks, *pistä koukku seuraavien 4 s:n läpi, kierrä lanka koukulle ja vedä puikon s:iden läpi, kierrä lanka koukulle ja vedä koukulla olevien 2 s:n läpi, virkkaa samaan lenkkiin 3 ks*, toista *–* koko krs. Käännä työ.

5. krs: 1 kjs kääntämiseen, 1 ks jokaiseen ks:aan. Älä käännä työtä.
Toista kerroksia 3–5.
Piirrokset: Maija Suonperä.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla