Valokuvaaja ja kaksi käsityöbloggaajaa kertovat, kuinka valokuvaat käsitöitäsi niin, että niiden kauneus ja arvo pääsevät oikeuksiinsa.

 

Maria Halkilahti, Marian kässäkerho, mmmadethis.com

- Tarkkaile valoa. Tasainen luonnonvalo pilvisenä päivänä on yksi parhaista valaistuksista. Kuvaa puolenpäivän aikoihin, jolloin valoa on paljon ja käytä kameran valkotasapainona päivänvaloasetusta niin et joudu juurikaan jälkikäsittelemään kuvia. Kuvaa vaatteet ulkona tai ikkunan lähellä. Hanki iso valkoinen pahvi tai valokuvaukseen tarkoitettu heijastin, jolla saat heijastettua valoa myös varjopuolelle.
- Rauhoita tausta. Anna tekemäsi tuotteen puhua puolestaan ja kuvaa se yksinkertaisella taustalla. Valitse esim. valkoinen mattapöytä tai kulunut puupinta. Pienten tuotteiden kuvaamiseen saat erinomaisen "studion" hankkimalla erivärisiä, mattapintaisia A2 tai A3-kokoisia kartonkeja, jotka taipuvat alustaksi ja taustaksi.
- Valitse kuvakulma. Mieti, mikä tekemässäsi tuotteessa on olennaisinta. Haluatko esitellä istuvuutta, pintaa tai yksityiskohtaa. Kun kuvattava kohde ottaa hiukan etäisyyttä taustaan, taustan saa helpommin pehmeän epätarkaksi ja huomion tuotteeseen. Katsojan silmään osuu ensimmäisenä kohta, joka on tarkka, valoisa ja kultaisessa leikkauksessa.
- Kuva on paranneltu todellisuus. Jos haluat, että kuva on vaalea ja valoisa, kuvaa se vaaleassa ja valoisassa tilassa. Jotkut materiaalit ja värit näyttävät kuvissa paremmilta kuin toiset ja joskus hyvän kuvan suunnittelu lähtee jo tuotteen materiaalivalinnoista. Karhea pellava ja elävinen villa sekä ruskean ja harmaan vivahteikkaat sävyt näyttävät usein hyviltä. Yksityiskohdat eivät aina erotu mustasta tai kirkkaanvalkoisesta vaatteesta. Raivaa tilaa tai rajaa tiukasti niin, että kuvassa näkyy vain haluamasi. Asettele tuoteen parhaat puolet näkyviin. Häivytä tai rajaa pois kohdat, jotka eivät miellytä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heli Ilkkadiydiy.blogspot.fi

- Kuvaustilanteessa pitää olla tarpeeksi valoa.
- Huolehdi, että kuvattava työ on tarkka.
- Valitse rauhallinen ja tuotteelle sopiva ympäristö.
- Sommittele harkitusti.
- Huolehdi siitä, että tuote tulee hyvin esille kuvassa, eli on tarpeeksi isona kuvassa.
- Lähikuvat yksityiskohdista ovat aina kivoja ja tärkeitä.
- Kuvissa saa olla oma persoonallinen tyyli.
- Kuvaa kannattaa käsitellä hieman. Vähän lisää valoa ja tarkkuutta vähintään. Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat ovat riittävän hyviä.

 

Anna Huovinen, valokuvaaja

- Vaihtele kuvauskulmaa, kokeile esim. miltä tuote näyttää kuvattuna ylhäältä tai alhaalta käsin.
- Rajaa kuva kiinnostavasti. Zoomaa lähemmäksi tai rajaa valmista kuvaa. Puhelimen laajakulma ei korosta mitään, joten nosta sinä tärkein esiin.
- Tee kuviin vaihtelevuutta kuvaamalla tuotteita ihmisen yllä ja välillä esineinä. Monet vaatteet vaativat päälle pukemista, jotta ne näyttävät hyvälle.
- Kokeile kuviin pientä syväterävyyttä. Säädä kameran aukkoa isommaksi ja kuvaa lyhyellä kuvaterävyydellä niin kuvasta tulee heti ammattimaisempi. Puhelimella kuvatessa käytä puhelimen filttereitä tai Photoshopia, jonka voi ladata puhelimeen ilmaiseksi.
- Leiki valolla ja varjolla. Kun valo tulee sivulta, tuotteen pinta herää eloon. Suora valo taas tasoittaa ja epätasaisuudet eivät nouse esiin. valkoinen pahvi heijastimena tasoittaa liian jyrkkiä varjoja.
- Luo kuviin moniulotteisuutta. Aseta jotakin kuvan etualalle tai vastaavasti taustaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla